MARCEL CIOLACU: "Am avut o discuţie cu Nicolae Ciucă şi i-am spus că ar fi cel mai potrivit să preia atribuţiile la Ministerul Apărării"

G.D.
Politică / 24 octombrie 2022

"Am avut o discuţie cu Nicolae Ciucă şi i-am spus că ar fi cel mai potrivit să preia atribuţiile la Ministerul Apărării"

Marcel Ciolacu a precizat că a discutat cu premierul Nicolae Ciucă şi i-a transmis că ar fi cel mai în măsură să preia interimar conducerea Ministerului Apărării, în contextul experienţei pe care acesta o are în domeniul Apărării. Liderul PSD nu a dorit să înainteze nume privind viitorul social-democrat care să conducă ministerul, întrebat dacă Mihai Tudose ar putea fi înlocuitorul lui Vasile Dîncu la acest portofoliu. Chestionat dacă este posibil ca PNL să preia portofoliul Apărare, Ciolacu a răspuns: "Este posibil orice în politică", transmite News.ro.

"Am crezut că s-a depăşit momentul şi s-au adus explicaţiile la acea declaraţie. Dacă intrăm într-o logică orice conflict se încheie cu o înţelegere între cine câştigă şi cine pierde. Vasile Dîncu nu s-a referit niciodată la un teritoriu pe care l-ar ceda Ucraina. Nu am atributul de a avea aceste informaţii şi nu sunt membru al CSAT. Cred că această decizie o să iau împreună cu colegii mei. Avem azi primul BPN la ora 18.00, urmând să recomand cu toată convingerea ca domnul premier să preia atribuţiile interimar la Ministerul Apărării. Conform legii sunt acele 45 de zile. Cred că e o decizie pe care o să iau împreună cu colegii mei. Azi avem BPN şi pe urmă o să avem un Consiliu Naţional pentru a lua decizia. Nu vreau să înaintez nume, până nu discut cu colegii mei (întrebat dacă Mihai Tudose ar putea prelua portofoliul Apărării - n.r.)", a afirmat Marcel Ciolacu, astăzi la Parlament.

El a adăugat că a vorbit cu premierul Nicolae Ciucă şi i-a spus că ar fi cel mai potrivit să preia atribuţiile la Apărare, interimar.

"Am avut o discuţie cu premierul şi i-am spus că ţinând cont de experienţa dumnealui în zona de Apărare ar fi cel mai potrivit să preia atribuţiile la Minister. Cred că atâta timp cât domnul premier va prelua interimatul, nu este nicio problemă. Am înţeles şi am luat act de demisia domnului Dîncu", a explicat Dîncu.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, liderul PSD a răspuns: "Nu am avut discuţiii în ultima perioada. Presupun că dacă e nevoie de un contract instituţional sau să avem o discuţie, atunci o să o avem".

Chestionat dacă PSD ar putea ceda PNL portofoliul Apărare, Ciolacu a replicat: "Este posibil orice în politică".

Vasile Dîncu a anunţat, astăzi pe Facebook, că şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru al Apărării Naţionale. El a precizat că l-a informat pe premierul Nicolae Ciucă despre decizia pe care a luat-o. Acesta a invocat "imposibilitatea colaborării" cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a mulţumit premierului pentru colaborare.

Vasile Dîncu a afirmat că nu a primit niciun reproş concret din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi nici nu a vorbit cu şeful statului, nici în weekend, nici astăzi. El a adăugat că nu i-a solicitat nimeni să demisioneze din funcţia de ministru al Apărării.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Jos securiatea. Armata Romaniei trebuia in 1989 sa-i elimine pe toti nemernicii care au maltratat, schingiuit, arestat condamnat, urmarit ascultat, arestat torturat romani, pe toti securistii instruiti de KGB-isti, scursuri pe care asrtazi americanii ii apara si ii numesc in functii importante din conducerea statului roman. Jos Securitatea jos America. Blestematilior.

    Ciuca devine noul Ion Antonescu.

    Va spune si el ceva de genul: "Ostasi, va ordon treceti Prutul! Distrugeti putinistii de la Rasarit!" 

    Domnul Ciolacu admite ca PSD nu are puterea de a impune ceva presedintelui Johanis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb