MARCEL CIOLACU: "Avem un Cod fiscal cu excepţii de 64 miliarde lei"

G.M.
Politică / 20 iunie

"Avem un Cod fiscal cu excepţii de 64 miliarde lei"

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, solicită modificarea Codului Fiscal, deoarece, în opinia domniei sale nu este normal ca, în condiţiile în care măsurile de sprijinire a mediului de afaceri şi zonei sociale reprezintă 6% din Produsul Intern Brut în numai şase luni şi majoritatea cheltuielilor pandemiei şi actualelor crize generate au fost suportate de populaţie, să existe în legea fiscală excepţii care însumează o lipsă de 64 miliarde lei la bugetul statului.

"În acest moment este o diferenţă imensă între impozitarea muncii cu aproape 45% şi impozitarea capitalului. Toată pandemia şi efortul din pandemie au fost pe umerii celor cu venituri mici şi pensionari şi este evident că statul trebuie să intervină. Avem un Cod fiscal cu excepţii de 64 miliarde lei. Nu se mai poate continua aşa. Nu o spune doar Marcel Ciolacu, o spun toţi finanţiştii şi toti auditorii externi. Trebuie făcut ceva în România. Am pornit aceste discuţii corecte, loiale, necesare de a veni cu nişte cerinţe - de exemple ANAF în maximum două săptămâni să declanşeze procedura de digitalizare astfel încât în perioada următoare să putem avea o discuţie deschisă privind impozitarea progresivă. Aceasta a fost baza de la care am demarat discuţiile privind modificarea Codului Fiscal, care arată precum în Evul Mediu în care Papa emitea bule unor oameni în urma unor privilegii. Sunt excepţii peste excepţii, jocuri de noroc impozitate cu 1%, companii impozitate cu 1% (...); într-un stat normal nu se poate continua cu aşa ceva", a spus Marcel Ciolacu, astăzi, la sediul PSD.

El a spus că statele dezvoltate nu au excepţii privind sistemul de impozitare şi că majoritatea acestora au impozit progresiv.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro