MARCEL CIOLACU:"Cred că se impune să venim mai repede cu un guvern din umbră"

G.B
Politică / 08 iunie

"Cred că se impune să venim mai repede cu un guvern din umbră"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, astăzi, reorganizarea departamentelor Consiliului Naţional al partidului, menţionând că se impune ca social-democraţii să vină cât mai repede cu un guvern din umbra, potrivit Agerpres.

După şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD, Ciolacu a afirmat:"Astăzi am validat regulamentul de funcţionare şi organizare a Consiliului Naţional. (...) Începând de astăzi departamentele încep să lucreze. (...) Vom urma următorii paşi statutar, cum este şi normal, continuăm să deschidem partidul, avem altă viziune, altă abordare politică, o profesionalizare a PSD, în primul rând, o atragere de oameni, nu neapărat membri de partid, care vor să se implice în viaţa politică de partid, nu neapărat să obţină o funcţie. (...) În acest moment este o decizie în interiorul PSD că domnul Alexandru Rafila este propunerea noastră de prim-ministru. Până la altă decizie, acesta este. Cred că se impune să venim mai repede cu un guvern din umbră. Cu adevărat, nu este în practica noastră tradiţională. Vom veni după moţiunea de cenzură. De abia am făcut regulamentul de funcţionare, aducem echipele din teritoriu, nu este un lucru pe care să-l facem pe fugă, nu este un simulacru totuşi. Chiar dorim să aducem cei mai buni experţi să lucreze în aceste echipe".

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a precizat că vor fi 26 de departamente de politici publice, menţionând că în spatele acestor departamente va fi un posibil guvern din umbră.

Dîncu a explicat:"Este vorba de o decizie oarecum de organizare. Consiliul Naţional a fost, prin statut, modificat ca substanţă. Nu mai este un organism de reprezentare politică, să ţină de puterea politică, ci este un organism lucrativ. (...) Noi adăugăm de acum încolo activităţii noastre de comunicare şi comunicării strategice de opoziţie, parlamentare, o dimensiune nouă, un pic mai multă organizare în ceea ce priveşte politicile publice şi în ceea ce priveşte monitorizarea activităţii guvernamentale. (...) Am reconstituit Consiliul Naţional, vom monitoriza la detaliu fiecare aspect al politicii guvernamentale. Va fi un organism lucrativ constituit din 26 de departamente şi acestea sunt departamentele de politici în care să fie oglindă funcţionarea Guvernului (...), trei departamente care se vor ocupa, în mod transversal, de strategie de comunicare şi audit guvernamental, şi două departamente administrative de audit intern şi de cooptarea resurselor umane".

Potrivit acestuia, noutatea în departamente va fi reprezentată de un parteneriat cu societatea civilă, putând face parte şi oameni care nu sunt din partid, dar care sunt simpatizanţi de stânga, tehnocraţi, din sindicate, ONG-uri.

"Guvernul pe care îl vom propune noi va avea la bază nu numai un program electoral, va avea şi un fundament pe care vom lucra împreună cu administraţiile locale. De aceea Consiliul Naţional va face o legătură mai bună între conducerea centrală a partidului, care este beneficiarul principal al muncilor noastre şi parlamentari. (...) Vom avea prin departamente o relaţie continuă cu membrii noştri, vom avea un forum care se va desfăşura săptămânal, un dialog de orientare ideologică şi forumuri deschise pe diverse teme. (...) Va fi în spatele departamentelor un posibil guvern din umbră", a susţinut Vasile Dîncu.

În ceea ce priveşte "guvernul din umbră", Dîncu a declarat: "Este o decizie pe care o va lua conducerea partidului la un moment dat, când vom considera noi că este necesar. Deocamdată, ce facem noi este să pregătim la fiecare departament o echipă de doi-trei oameni care conduc departamentul şi se vor ocupa de politici şi de monitorizare şi avem experţi independenţi şi specialişti în această zonă. Asta înseamnă că în momentul în care vom veni la guvernare vom avea, pe lângă un om care ar putea sau nu să fie membru de partid, o echipă care să poată lucra coerent".

El a spus că nu vizează nicio funcţie în respectivul guvern: "Eu nu vizez nicio funcţie, în momentul acesta sunt preşedintele Consiliului Naţional şi sunt antrenorul unei echipe care produce politici publice; vom vedea, funcţie o să aibă fiecare în momentul în care se va pune problema unor alegeri. Deocamdată partidul este în reconstrucţie, inclusiv a temelor şi a orientării sale tematice".

"Cred că nu este antrenor, este selecţioner, pentru că joacă la cea mai mare echipă politică din României", a adăugat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Sunteti deja in umbra totala mai Ciolacu... Cine se uita la PSD vede o umbra imensa. Vai de curul vostru...

  Cu cine vii tu, Bulibaso, ca prim-ministru? Cu doctorul Rafila-Mengele?? Pai asa, vericule, e mai buna nulitatea Cîţu, pe de-o parte, pt ca e roman(e adevarat, fara nici urma de coloana vertebrala si circumvolutiuni valide) si nu alogen ca Rafila, iar pe de alta, nulitatea ne livreaza "solutia finala" data de vaccinuri, doar "en detail", pe cand Rafila al vostru ne-o va livra "en gros"!

  1. Foarte corect,felicitari!

  ca in orice sport si in politica calitatile acumulate trebuiesc dovedite!

  deocamdata statul vostru in unbra nu stiu in ce masura va avantajeaza 

  in plus, imaginea voastra in parlament si in senat este cea de noncombat (real, nu fatada) 

  nici romanul de pe strada nu are cum sa va perceapa altfel

  toate acestea numai daca vreti sa uniti cele doua tabere de votanti: cei clasici si cel nou care fierbe de nerabdare si dezamagire fata de cei votati aflati la putere! 

  ai grija sa nu-ti calci umbra ca sa ai de unde veni...

  Voi cei din Ciuma Roșie cred că aveți o umbră de guvern !

  1. moartea galbena e mai buna ?

  La umbra nucului batran sa stati vreo 15 ani ca e bine la umbra si numai deranjati pe cei care vor sa munceasca!?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

15 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9484
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2646
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6171
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8523
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.4451

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro