Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

MARCEL CIOLACU: Guvernul ar fi avut timp să facă calculele necesare şi modificările în buget pentru a pune în aplicare dublarea alocaţiilor

A.I.G.
Politică /

Guvernul ar fi avut timp să facă calculele necesare şi modificările în buget pentru a pune în aplicare dublarea alocaţiilor

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu spune că Guvernul ar fi avut timp să prevadă în buget sumele necesare pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, însă acest lucru "nu s-a dorit". Ciolacu se arată convins că nici legea pensiilor nu va fi respectată şi nici salariile profesorilor nu vor fi majorate, informează News.ro.

"Mă bucur că domnul prim-ministru a revenit la temele românilor, noi am votat legea cu dublarea alocaţiilor înainte ca Guvernul să vină cu bugetul în Parlament. Cum au venit, cu asumarea răspunderii, deja e un detaliu juridic minor. Ar fi avut timp să facă calculele necesare şi modificările necesare în buget să pună în aplicare. Exact cum a făcut guvernarea PSD. Chiar la guvernarea PSD a fost după aprobarea bugetului şi am găsit soluţiile necesare. Nu s-a dorit, cum nu s-a dorit nici la pensia minimă, de la 704 la 775, acolo fiind vorba de un efort bugetar, din punctul nostru de vedere, mic, de doar 300 de milioane. Dar aşa au considerat dânşii să se răzbune pe români", a afirmat Marcel Ciolacu duminică după amiază, într-o conferinţă de presă la Târgovişte.

El s-a arătat convins să nici salariile profesorilor şi nici pensiile nu vor fi majorate după calendarul stabilit de fostul guvern PSD. În plus, Ciolacu l-a ironizat pe premierul Ludovic Orban.

"Sunt ferm convins, mult discutata temă a anticipatelor de fapt înseamnă austeritate. Nici legea pensiilor nu va fi respectată şi nici mărirea salariilor la profesori, lucru de altfel evident, fiindcă ne-am uitat şi noi în buget şi au fost alocate numai 1,2 miliarde din necesarul de 7,3. Deci, cu alte cuvinte, nu se va face nici acest lucru. De aceea a ieşit şi această temă falsă cu anticipatele şi această dorinţă, în afară de dorinţa îndreptăţită a preşedintelui să scape odată de Orban", a susţinut liderul PSD.

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. Voi,ciuma rosie,ati guvernat tara mai mult de 20 de ani de la caderea comunismului si pana astazi! De ce nu ati facut voi,in tot timpul in care ati fost la guvernare,ca sa curga lapte si miere in tara asta? Javrelor!

  1. PNL a criticat permanent PSD că nu majorează punctul de pensie de la 1 ianuarie. Acum au intrat la guvernare și ce au criticat la PSD trebuiau să pună în aplicare. Cum se cheamă oare acest lucru?=DEMAGOGIE evidenta. Oare cine ar trebui să sesizeze astfel de lucruri???

   Cu ce vrei sa-l majoreze? Sa imprumute alti bani de la banci? S-a spus ca fac jocurile bancilor. Iata ca desi este an electoral si ar putea sa dea dovada de interes de partid si sa ia credite ca sa dea pomeni la alegatori, nu o fac si nu fac niciun joc lal bancilor si nici din interes electoral nu o fac.

   Asta inseamna responsabilitate si sunt de apreciat pentru asta intrucat pun tara mai presus decat interesele de partid si rezultatul electoral. 

   Crezi cumva ca sunt bani la buget si ca nu vor sa-i dea la pensionari si la copii ca sa-si faca harakiri electoral singuri? 

   La tine acasa ce faci cu bugetul? Il bagi pe tot la consum si peste asta mai iei si credite peste credite ca sa "te voteze" membrii familiei ca esti darnic si risipitor? Nu inseamna inconstienta asta? 

   Are dreptate cel ce a posta mai sus ca PSD-ul este o ciuma rosie care distruge totul in calea ei. Dupa PSD a venit intotdeauna prapadul pentru ca au lasat visteria goala, multe datorii si multe obligatii de achitat de catre succesorii lor.

   Dar ce sa inteleaga prostimea (care gandeste cu stomacul, nu cu creierul)? 

   Din tribuna toata lumea stie fotbal. Cind intri in teren sa te vad !!!

  Nu l-au pus pe Isarescu sa tipareasca bani , au rezolvat problema ,au marit masa monetara si inflatia !!!

  Te băgam în seamă doar după ce pui umărul să dispară pensiile speciale!!

  1. Acest lucru este corect dar la Parlamentul UE ar trebui să se procedeze la fel. Toată lumea clamează că România trebuie să i-a că bun exemplu Legislația UE. Păi cum? sel ectiv?

   Rareș Bogdan ar trebui să ceară întâi la Parlamentul European anularea pensiilor speciale și apoi să vorbească în altă parte.

   E la fel că la Dl Iohannis și Dl Băsescu. Strigă prindeți hoții dar la ei nu se poate aplica. Ei au furat dar"ghinion'' legea nu dă voie să fie anchetați. Și chiar dacă ar da ar da - cum să fie anchetați de cel numiți chiar de ei?

   PSD-ul a avut destul timp ca sa anuleze pensiile speciale dar a fost ocupat cu anihilarea justitiei si cu "hranirea" baronilor locali. Pensiile speciale sunt "mici copii" pe langa dezmatul din primarii.

   Nu sunt de acord cu tine! Arata-mi în UE sau altundeva ca un om sa aibe o pensie cu mult mai mare decât salariu? De ex.cel cu pensia de 75000 lei cică după contributivitate ar lua , undeva la 4500 lei!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie