Marcel Ciolacu: "În 2024 nu vor fi măriri de taxe şi impozite şi va exista o stabilitate politică"

S.B.
Politică / 23 noiembrie 2023

Marcel Ciolacu: "În 2024 nu vor fi măriri de taxe şi impozite şi va exista o stabilitate politică"

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că în anul 2024 nu vor exista măriri de taxe şi impozite, dar va trebui ca mediul de afaceri, politicienii, coaliţia şi guvernul să decisă dacă se va menţine cota unică - însă să fie cu adevărat unică - sau se va trece la impozitare progresivă, informează news.ro.

"Eu nu refuz niciuna dintre variante", a transmis premierul.

"A fost un an plin de provăcări, şi interne, şi externe cu efecte în primul şi în primul rând economice pentru ţările ca România - cu frontiera cea mai lungă cu Ucraina. Trăim într-o lume a breaking news-ului, a apocalipsei - şi eu şi dumneavoastră, în fiercare dimineaţă constatăm că vine apocalipsa, că iarăţi s-au luat zeci de mşsuri care vor afecta profund societatea, nivelul de trai şi, mai ales afacerile dumneavoastră. Am uitat să vorbim şi de realizările economiei româneşti şi de realizările dvs - antreprenorii care au sacrificat aproape totul pentru a ajunge aici", a afirmat, joi, premierul Marcel Ciolacu, în deschiderea Forumului Dezvoltăm România.

Premierul a reiterat ideea că nu vor exista măriri de taxe şi impozite.

"Am spus-o şi o să o repet - în anul 2024, din punctul meu de vedere, sunt două lcururi foarte clare - nu vor fi măriri de taxe şi impozite şi va exista o stabliitate politică, pentru că avem, indiferent de discuţii în interiorul coaliţiei, avem o datorie faţă de dumneavoastră", a mai transmis premierul.

Acesta afirmă că România va trebui să decidă - pe termen mediu şi lung dacă rămâne la cota unică sau va introduce impozitarea progresivă.

Decizia, potrivit premierului ar trebui luată de mediul de afaceri împreună cu Guvernul, coaliţia şi politicienii.

"Va trebui să decidem, pe o perioadă medie, care sunt soluţiile: menţinem cota unică, dar să fie cotă unică, creând un mediu concurenţial pentru toată lumea, fără excepţii şi aceea să fie de 16%, să avem un TVA pe care să nu-l creştem, că el aduce o scădere a creşterii economice şi o creştere a inflaţiei, şi toată lupta pe care am avut-o în ultimile luni să scădem la o singură cifră şi să ne propunem pe anul viitor o inflaţie de sub cinci la sută la finalul anului, sau să mergem în zona de impozitare progresivă - eu nu refuz niciuna dintre variante", a mai declarat premierul.

Potrivit acestuia, "ambele au plusuri şi minusuri".

"Cota unică - nu-mi creează un dsconfort dacă această cotă unică rămâne, dar în acest moment ea nu mai este unică - sunt peste 500 de modificări legislative diverse care au modificat cu totul filosofia creării Codului Fiscal", a mai declarat premierul.

Marcel Ciolacu afirmă, de asemenea, că măsurile fiscale pe care le-a luat vor trebui dublate şi triplate de reforma în sistemul bugetar şi de lupta cu evaziunea fiscală.

Premierul a mai anunţat că vor fi păstrate toate schemele de ajutor pentru mediul economic introduse până acum.

"Mi-aş dori ca luna viitoare - pentru că în cursul lunii decembrie vom aproba în Parlament şi noua Lege a bugetului - să avem o discuţie aplicată să vedem unde mai trebuie să bugetăm scheme şi programe de susţinere pentru mediu de afaceri, noi, pe lângă cele existente", a a firmat Ciolacu.

"Vă anunţ că, dacă am închis ultimul exerciţiu financiar cu 54%, de această dată direct pe anul acesta va avea cifra de 9 în faţă si, până în martie vim ajunge la 96-97% să închidem exerciţiul financiar trecut, ceea ce este un semnal foarte important. Cu adevărat a trebuit să găsim rapid nişte măsuri administrative. E îmbucurător că se simte că administraţia locală are o anumită capacitate de absorbţie a fondurilor europene. Marea provocare va fi în perioada 2024 - 2026 când se vor suprapune PNRR şi exerviţiul financiar actual, unde, fără o reformă în sistemul bugetar, din ce am văzut eu cum funcţionează lucrurile în ministere, nu vom reuşi să avem o absorbţie şi este o sumă de aproape 70 de miliarde de euro", a adăugat Marcel Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Pai normal, vin alegeri. In 2025 însă... se agata plătitorii cu capul in jos peste fum de ardei iute. Ca in vremurile de odinioară.

  Chiar atât poate fi prostita tara asta cu minciunele prin omisiune?! 

  pana acum era pentru cota rpogresiva, acum ca nu are nici o problema nici cu cota unica.

  de cate ori se mai schimba schimbarea? 

  in 2022 a zis nu vor fi mariri de taxe in 2023,  

  in 2023 zice nu vor fi mariri de taxe in 2024. 

  ca doar nu-l doare gura sa zica chestii.

  Noi bugetarii cerem dublarea salariilor.Blocăm tot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb