MARCEL CIOLACU:"În şedinţa PES am susţinut necesitatea acordării statutului de ţară candidată la UE pentru Republica Moldova"

G.D.
Internaţional / 23 iunie

"În şedinţa PES am susţinut necesitatea acordării statutului de ţară candidată la UE pentru Republica Moldova"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a afirmat, astăzi, că a susţinut, la şedinţa PES de la Bruxelles de pregătire a Consiliului European, necesitatea acordării statutului de ţară candidată la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova, notează Agerpres.

"În şedinţa de astăzi a PES, de pregătire a Consiliului European, am susţinut necesitatea acordării statutului de ţară candidată la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Totodată, am pledat pentru proiectul României de a deveni un jucător regional activ, un hub pentru stabilitatea şi dezvoltarea regiunii, pornind de la reconstrucţia Ucrainei", a scris Ciolacu pe Facebook.

Ciolacu a transmis şi pe Twitter un mesaj în care spune că liderii sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei.

"Vă spunem bun venit PES - PSE. Liderii sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei. PSD va acţiona pentru a face din România un actor regional activ, un hub de stabilitate şi dezvoltare pentru ţările vecine şi un jucător major pentru reconstrucţia Ucrainei", a transmis Ciolacu.

Preşedintele PSD a avut o întâlnire şi cu comisarul pentru Muncă şi Drepturi Sociale, Nicolas Schmit.

"Îi mulţumesc Comisarului European pentru Muncă, Nicolas Schmit, pentru disponibilitatea de a identifica împreună soluţii în vederea optimizării PNRR pe zona de pensii. M-a bucurat totodată deschiderea sa în ceea ce priveşte solicitarea noastră de finanţare, din bani europeni, a unor mecanisme compensatorii pentru acoperirea creşterii preţurilor la energie, alimente şi carburanţi pentru categoriile cele mai vulnerabile", a scris Ciolacu, pe Facebook.

"Întâlnire constructivă cu Nicolas Schmit. Am apreciat disponibilitatea comisarului pentru un plan de redresare echitabil pentru România pe probleme sociale şi pensii. Am salutat aprobarea Directivei europene privind salariul minim şi am reamintit sprijinul PSD pentru problemele importante care ne preocupă", a transmis el şi pe Twitter.

Marcel Ciolacu efectuează, astăzi, o vizită la Bruxelles. El a avut întâlniri şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor - Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux şi cu viceprim-ministrul Pierre-Yves Dermagne, ministru al Economiei şi al Muncii.

Ciolacu are programată şi o întâlnire cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro