MARCEL CIOLACU:''Măsurile din pachetul «Sprijin pentru România» vor fi aplicate exact cum au fost anunţate''

G.U.
Politică / 13 aprilie

''Măsurile din pachetul «Sprijin pentru România» vor fi aplicate exact cum au fost anunţate''

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că măsurile din pachetul economic şi social "Sprijin pentru România" "vor fi aplicate exact cum au fost anunţate" şi susţine că pentru a trece cu bine peste această criză e nevoie de sprijin, "nu de contre politice", conform Agerpres.

"Astăzi, Parlamentul a adoptat primele două măsuri din pachetul "Sprijin pentru România"! Am dublat valoarea normei de hrană în spitale la 22 lei/zi şi am majorat la 3.000 de lei salariul minim în agricultură şi industria alimentară. Ambele măsuri vor intra în vigoare de la 1 iunie. Toate măsurile din acest pachet economic şi social vor fi aplicate EXACT cum au fost anunţate. Românii, agricultura şi economia românească au nevoie de soluţii şi de sprijin pentru a trece cu bine peste această criză, nu de contre politice", a scris Ciolacu, astăzi, pe Facebook.

Acesta le-a transmis şi un mesaj liderilor USR care au criticat programul.

"Iar celor care au atacat sau criticat acest program, le reamintesc că nu au fost în stare să prezinte nicio soluţie alternativă. Doar au criticat Guvernul, dar nu au propus nimic în loc. Miniştrii USR ai Sănătăţii au găsit 780 de milioane de euro pentru a cumpăra zeci de milioane de doze de vaccin, cu mult peste necesar, însă nu au găsit resurse să asigure o masă decentă pacienţilor din spitale. Ruşine!! De asta trebuie să rămână în opoziţie!", a adăugat preşedintele PSD.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede că salariul de bază minim brut în domeniul agricol este de minimum 3.000 lei lunar.

Proiectul stipulează şi acordarea de facilităţi fiscale persoanelor fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor încheiate cu angajatori care desfăşoară activităţi în sectorul agricol şi în industria alimentară.

Tot miercuri, Camera Deputaţilor a adoptat şi proiectul de lege potrivit căruia cuantumul alocaţiei de hrană în unităţile sanitare publice se va actualiza anual în funcţie de rata inflaţiei şi nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, în sensul instituirii unor norme noi cu privire la alocaţia de hrană în unităţile spitaliceşti, precum şi la procedura de stabilire a acesteia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9430
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7005
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9319
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7237
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.3717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro