MARCEL CIOLACU:"Ministrul Finanţelor va solicita, în şedinţa de guvern de astăzi luarea unei decizii pentru familiile victimelor din Colectiv"

N.R.
Politică / 13 iulie

"Ministrul Finanţelor va solicita, în şedinţa de guvern de astăzi luarea unei decizii pentru familiile victimelor din Colectiv"

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunţă, într-o postare pe Facebook, că ministrul Finanţelor va solicita, în şedinţa de guvern de astăzi, luarea unei decizii astfel încât familiile victimelor din dosarul "Colectiv" să primească urgent despăgubirile stabilite de instanţă. Aceasta în condiţiile în care preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, a reclamat, că ISU şi Primăria Sector 4, în loc să pregătească cele 64 de milioane euro acordate ca daune morale în urma incendiului din Colectiv, au depus contestaţii la solicitările executorilor. Asta înseamnă 1.600 de noi dosare deschise la Judecătoria Sector 4, care vor amâna acordarea banilor, a precizat Iancu. Prin urmare, dosarele îşi vor urma traseul până la o decizie finală a instanţei, potrivit News.ro.

"Ministrul Finanţelor va solicita, în şedinţa de guvern de astăzi, luarea unei decizii astfel încât familiile victimelor din dosarul "Colectiv" să primească urgent despăgubirile stabilite de instanţă. Oamenii aceştia atât de crunt loviţi de soartă nu trebuie umiliţi! Există două variante de rezolvare a problemei astfel încât instituţiile statului desemnate de justiţie cu plata despăgubirilor civile să primească fondurile necesare pentru efectuarea plăţilor. Sunt convins că premierul va înţelege necesitatea unei decizii rapide astfel încât familiile victimelor de la "Colectiv" să vadă din partea statului, după atâţia ani de chin, corectitudine şi umanitate!", a scris Ciolacu.

Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, a reclamat, marţi seară, ceea ce a numit "o mârlănie" pe care au comis-o ISU şi Primăria Sector 4, respectiv faptul că, în loc să pregătească cele 64 de milioane euro acordate ca daune morale, au depus contestaţii la solicitările executorilor. Asta înseamnă 1.600 de noi dosare deschise la Judecătoria Sector 4, care vor amâna acordarea banilor. Eugen Iancu face apel la premierul Nicolae Ciucă, la liderul PSD, Marcel Ciolacu şi la ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ca situaţia să fie remediată fără alte umilinţe pentru victime.

"ISU şi Primăria Sector 4 au de plătit daune morale şi materiale în valoare de 64 milioane euro în urma deciziei definitive în procesul Colectiv. Se ştia că se va ajunge aici încă de la finalul procesului pe fond. Deci timp arhisuficient ca cele două instituţii să pregătească banii pentru a nu continua sfidarea şi umilirea victimelor incendiului. Ce au ales însă cele două instituţii, ISU şi Primăria S 4 să facă? O golănie, o mârlănie de cea mai joasă speţă. Au depus contestaţii la solicitările executorilor, cum că ei nu ştiau, nu au primit documente, au fost luaţi nepregătiţi", a scris, marţi seară, pe Facebook, preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu.

Potrivit acestuia, aceste contestaţii înseamnă aproximativ 1.600 de noi dosare deschise la Judecătoria Sector 4.

"Vă daţi seama? 1600 de noi dosare deschise. Doar motivarea hotărârii din Dosarul Colectiv are 1.096 de pagini. Deci un dosar complet are, să zicem, 1.200 de pagini, înmulţit cu 1.600 de dosare, ajungem în jurul a 2 milioane de coli A4 tipărite, capsate, îndosariate şi prezentate instanţei cu scopul urmărit de a amâna plăţile pentru că, nu-i aşa, ISU şi Primăria S4 nu ştiau de Dosarul Colectiv", a mai afirmat Eugen Iancu.

Potrivit acestuia, ce fac ISU şi Primăria Sector 4 reprezintă blocarea justiţiei.

"Ce fac domnii ăştia de la ISU şi Primăria S4 sub atenta supraveghere a Primului Ministru Nicolae Ciucă, a preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, a Ministrului Finanţelor Adrian Câciu şi nu în ultimul rând a preşedintelui Iohannis? Blochează justiţia cu un număr uriaş de dosare menite să amâne câteva luni o plată obligatorie, hotărâtă de justiţia română. Cheltuie din bani publici sume uriaşe pentru plata avocaţilor, dar şi pentru tot efortul ăsta logistic uriaş de a depune peste 1.600 de dosare ce vor trebui reprezentate", a mai transmis Eugen Iancu.

"Mai există Curtea de Conturi în România? Mai există organe de control care să verifice cheltuirea banului public a instituţiilor ISU şi Primăria S4 ? Dar instituţia insolvenţei mai există? Dacă nu o cereţi voi atunci să o cerem noi. Mai există bun simţ şi respect faţă de cetăţean, domnule prim-ministru Nicolae Ciucă? Domnule Preşedinte PSD Marcel Ciolacu există respect faţă de noi cetăţenii? Domnule Ministru Adrian Câciu, este simplu trebuie doar să şi vreţi să o faceţi", a adăugat preşedintele Asociaţiei Colectiv.

În 12 mai, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat sentinţa definitivă în Dosarul Colectiv.

În 17 iunie, Guvernul anunţa că specialişti de la nivelul Ministerului Finanţelor şi Ministerului Justiţiei urmează să stabilească în cel mai scurt timp mecanismul concret de plată a despăgubirilor dispuse prin Hotărârea Judecătorească privind Dosarul Colectiv.

Executivul preciza că MAI a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern care prevedea suplimentarea bugetului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) cu suma de aproape 300 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru plata despăgubirilor civile cuvenite victimelor incendiului din clubul bucureştean Colectiv din 30 octombrie 2015 şi familiilor acestora.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. de ce doar pentru colectiv , au murit pe front sau ce ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9419
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9805
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0577
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2533

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro