MARCEL CIOLACU:"Nu mă bag în actul de guvernare, nu mă duc la Guvern să fac numiri"

G.B
Politică / 06 decembrie 2021

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că are o relaţie instituţională foarte bună cu premierul Nicolae Ciucă şi susţine că nu va interveni în actul de guvernare şi nu va impune numiri în Guvern în calitatea sa de lider de partid. Pe de altă parte, el a spus că PSD sprijină numirea lui Marian Neacşu în funcţia de secretar general al Guvernului, pentru că nu este "vreun tâlhar", ci este un om serios şi efficient, potrivit Digi24.

"Avem (n.r. - cu premierul) o relaţie instituţională foarte bună, ne punctăm pe lucrurile esenţiale, eu nu mă bag în actul de guvernare. (...) Eu nu sunt preşedintele PSD care mă duc la Guvern să fac numiri sau să încurc lucrurile. Comunic cu miniştrii PSD, am vorbit cu domnul Stănescu, stăm de două zile la sediu, am vorbit cu fiecare ministru, pentru că trebuie să ne pregătim şedinţa de coaliţie, să ştim cu ce mergem şi abordăm problemele în coaliţie", a declarat Marcel Ciolacu, ieri, la Antena 3.

El a spus că Sorin Grindeanu, în calitatea sa de vicepremier, este cel care coordonează dialogul direct cu miniştrii din Guvern.

În ceea ce priveşte propunerea - controversată - ca Marian Neacşu să fie numit secretar general al Guvernului, în condiţiile în care a avut o condamnare penală, Marcel Ciolacu consideră că este importantă "speţa" în care a fost condamnat. "A avut nişte probleme, ca să lămurim, a avut fata angajată la cabinetul parlamentar timp de patru luni. Mă refer la speţă, pentru că contează foarte mult dacă ai fost un hoţ şi ai dat oamenilor în cap cu bâta şi ai fost vreun tâlhar sau ai fost vreun corupt. E o speţă. Sau ai avut un... nu ştiu, m-am uitat şi eu, în tribunal cred că au fost vreo 40 de cazuri în perioada în care a fost şi dl. Neacşu condamnat, sunt vreo trei condamnaţi şi alţi 37 necondamnaţi, pe aceeaşi speţă", a arătat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD nu se vulnerabilizează dacă menţine propunerea lui Marian Neacşu, Marcel Ciolacu a spus că nu, pentru că Marian Neacşu este un om serios şi trebuie să fie eficient. "Cred că românii aşteaptă de la politicieni să fie eficienţi şi mai puţin să discutăm. Repet, nu vorbesc de un corupt", a subliniat liderul PSD.

Şi în urmă cu câteva zile Marcel Ciolacu spunea că îşi asumă numirea lui Marian Neaşcu pentru funcţia de secretar general al Guvernului, în ciuda faptului că social-democratul are o condamnare pentru conflict de interese. Condamnarea lui Neacşu pentru conflict de interese e "depăşită juridic" şi nici nu apare în cazier, a punctat Marcel Ciolacu. El a adăugat că premierul Nicolae Ciucă a fost informat despre acest lucru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

17 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9440
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3296
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7390
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9242
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3930

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
spotmedia.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro