Marcel Ciolacu: "Nu vom abandona nici pensiile speciale, nici celelalte reforme"

D.T.
Miscellanea / 24 martie

Marcel Ciolacu: "Nu vom abandona nici pensiile speciale, nici celelalte reforme"

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a reiterat, ieri, la evenimentul aniversar prilejuit de împlinirea a 30 de ani de activitate a AmCham România, că cei din coaliţia de guvernare nu vor abandona reformele prevăzute în PNRR, inclusiv reglementarea privind pensiile speciale, deaorece "avem la dispoziţie bani europeni din PNRR pentru asta şi nu avem voie să ratăm această şansă", informează News.ro.

"Vă mulţumesc pentru invitaţie şi pentru ocazia de a vorbi în faţa acestei onorabile audienţe. Nimic nu este mai important pentru România decât o economie puternică, iar investitorii americani din această sală sunt esenţiali pentru succesul nostru. Am avut plăcerea să mă întâlnesc în ultimele luni cu noul Ambasador al SUA în România, dar şi cu importanţi lideri politici şi mulţi oameni de afaceri americani. Iar unul dintre lucrurile importante pe care le-am învăţat în aceste întâlniri cu prietenii noştri americani a fost să preţuiesc pragmatismul- şi vă mulţumesc sincer pentru asta. De aceea, cred că pentru a dezvolta economic această ţară avem nevoie de o guvernare pragmatică şi capabilă să valorifice orice şansă pentru a dezvolta relaţiile economice. În acest spirit, vă pot asigura că această coaliţie de guvernare va întări dimensiunea economică a parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite. Cred că este o etapă absolut firească şi necesară care trebuie să urmeze, mai ales după începerea războiului din Ucraina, având în vedere rolul vital jucat de Parteneriatul Strategic pentru siguranţa naţională a României", a afirmat Marcel Ciolacu, ieri.

El a adăugat că "piatra de temelie a securităţii noastre naţionale şi regionale este economia. În acest scop, trebuie să ne dublăm eforturile pentru a ne asigura că şi mai multe companii americane devin o componentă esenţială a economiei româneşti".

"Prin urmare, cred că un rol vital al guvernării trebuie să fie acela de a spune lumii că România este deschisă pentru afaceri, cu o forţă de muncă bine pregătită. România reprezintă o mare oportunitate pentru companii de a dezvolta o afacere foarte profitabilă. Este esenţial să ne întâlnim cu toţi oamenii de afaceri americani care îşi doresc o prezenţă în această parte a Europei pentru a le transmite un mesaj simplu: investiţi în România şi veţi obţine rate de profit pe care nu le găsiţi în prea multe alte ţări ale lumii! A venit timpul să extindem paradigma cooperării economice de la nivel federal pentru a include oportunitatea economică puternică prezentată la nivelul statelor americane. Ştiu că fiecare stat are structuri economice şi de promovare a afacerilor extrem de bine dezvoltate, cu o strategie articulată solid. Cred că răspunsul de la nivel statal ar fi extrem de rapid, eficient şi foarte bine ţintit din punct de vedere al interesului comun de afaceri. Şi aici avem un domeniu economic-cheie, energia, şi un obiectiv naţional strategic - independenta energetică, pentru care cooperarea economică româno-americană reprezintă un model de succes. Exploatarea de către BSOG a gazelor din Marea Neagră şi dezvoltarea reactoarelor modulare mici de către Nuclearelectica şi compania NuScale, cu sprijinul finanţatorilor americani, sunt proiecte de o importanţă uriaşă pentru România! De aceea, vă garantez că, oricare ar fi numele miniştrilor de care depinde în viitor continuarea acestor proiecte, statul va acorda tot sprijinul necesar investitorilor! Şi vrem ca acesta să fie un semnal puternic pentru alte companii americane să investească la noi", a completat Ciolacu, potrivit sursei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că trebuie redusă birocraţia care afectează şi mediul de afaceri.

"Ştiu că orice investitor, nu doar american, are preocupări legitime legate de eficienţa administrativa a statului român (adică de birocraţie) şi, mai ales, de interacţiunea cu zona fiscală. Iar aici mesajul meu este clar: a sosit momentul să probăm voinţa politică de a construi o administraţie mai suplă! Trebuie să reducem numărul de posturi simultan cu mărirea vitezei de digitalizare a infrastructurii informative a statului! Avem la dispoziţie bani europeni din PNRR pentru asta şi nu avem voie să ratăm această şansă! Vă spun ceva extrem de sincer: pentru toţi decidenţii politici ai ţării, PNRR a devenit o obsesie. Este cel mai dur şi solid test pentru administraţia românească, dar şi cea mai bună pregătire posibilă pentru celălalt obiectiv major al statului român, aderarea la OCDE. Şi, recunosc, sunt teme complicate, dar veţi vedea că această coaliţie le va duce la capăt. Nu vom abandona nici în privinţa pensiilor speciale, nici a celorlalte reforme. Deja legea avertizorului de integritate a fost corectată şi în următoarele zile bifăm celelalte puncte cerute de Comisia Europeană pentru cererea de plată numărul 2. Îmbunătăţirea capacităţii administrative plus modernizarea şi informatizarea administraţiei fiscale sunt obiective asumate nu de dragul vorbelor, ci pentru a ne putea dezvolta economia. Iar digitalizarea Fiscului este vitală pentru a creşte colectarea la buget, dar şi pentru a avea o relaţie mult mai eficientă cu mediul de business. Iar când vorbesc despre digitalizarea Fiscului mă gândesc concret la mari corporaţii tehnologice americane pe care le văd în mod organic implicate într-un operaţiune de asemenea proporţii. Nu cred că sunt mulţi alţi potenţiali parteneri care să aibă resursele şi know-howul pentru aşa ceva! Cred că acesta este drumul corect, nu să venim cu taxe noi, ci un cadru fiscal digital care să permită în viitorul apropiat globalizarea veniturilor şi trecerea la o impozitare progresivă", a explicat Ciolacu.

Acesta a vorbit şi despre completarea Deciziei Congresului SUA de aprobare a strategiei pentru Marea Neagră, "gest pe care îl salutăm din nou ca pe o recunoaştere a rolului României în asigurarea stabilităţii economice a zonei", conform sursei.

"Ştiu că americanii spun «time is money», de aceea vreau să închei reluând o idee exprimată anul trecut. Până la urmă, acest război absurd se va termina şi va începe procesul de reconstrucţie a Ucrainei, unde cu siguranţă companii americane se vor implica masiv - sperăm că şi firme româneşti. Cred că România este cel mai îndeptăţită să joace rolul de hub logistic pentru toate firmele americane care vor fi prezente în acest proces. Am demonstrat de un an încoace că facem faţă tuturor provocărilor logistice, atât prin felul în care am gestionat fluxul de refugiaţi, cât şi prin tranzitul cerealelor din Ucraina spre Constanţa şi Marea Neagră. Ar fi un pas firesc în completarea Deciziei Congresului SUA de aprobare a strategiei pentru Marea Neagră, gest pe care îl salutăm din nou ca pe o recunoaştere a rolului României în asigurarea stabilităţii economice a zonei. Profit de prezenţa oficialilor din Republica Moldova, domnul premier Dorin Recean şi domnul preşedinte al Parlamentului, Igor Grosu, pentru a reafirma sprijinul direct şi total al României pentru ţara dumneavoastră. România va rămâne alături de Rep Moldova atât în ceea ce priveşte parcursul său european, cât şi în eforturile de menţinere a stabilităţii şi securităţii în faţa ameninţărilor la care este supusă. România va continua să investească economic în Republica Moldova, deoarece aceasta este cea mai bună cale pentru ca cetăţenii acestei ţări să rămână alături de valorile şi principiile europene. În încheiere, vă mulţumesc încă o dată şi vă asigur că tratăm orice firmă americană ce produce în ţara noastră ca pe o companie românească care oferă salarii şi stabilitate pentru mai mult de 100.000 de angajaţi români!", a conchis Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 12 )

 1. PSD: "Nu vom abandona pensiile speciale" pfff, asta se stie.

  Hotii ma!Hotiiiiiiiii............

  Pupat investitorii americani si asigurat specialii romani de stabilitatea plicului.

  Voi nu veti abandona specialii dar noi "lamuritii" cu adevarata voastra fata vom abandona clica PSDista. Mai este putin pana la alegeri!!.

  "De ce uitati ca-n noi, e numar si putere? 

  De vrem, putem prea lesne sa nu va mai votam!". 

  Atentie! Pensionarii, cei obisnuiti se deacum si lamuriti sunt masa cea mai sigura si mai mare de votanti.

  Ne-am lamurit, va veni randul (votul) nostru!. 

  In cel mai bun caz vor inventa o smecherie in care vor mima reforma cu pensiile speciale , cand e vb de ei sint foarte inventivi dar se si codesc si cedeaza greu , daca era pentru oamenii de rand le taia in secunda doi fara discutii si cu explicatii de genul , noi nu am vrut dar comisia europeana cea rea .... acum cand nu le convine , nimic despre comisia europeana .... pleaca lumea se depopuleaza si alte vrajeli .. apropos unde se duc cei care pleaca ?

  1. la televiziunile controlate de securitate , sint invitati securisti care-si dau cu parerea despre taierea pensiilor speciale . surpriza ! toti spun ca nu trebuie taiate !

   Normal, sunt specialii!.

   Basescu si Boc macar au fost cinstiti, au taiat pe fata si temporar.

   Astia, le-au eternizat. 

  Ba le veti abandona, deoarece toti aveti sau veti avea pensii speciale. Ciuca are pensie speciala de 18.000 lei, doar nu e prost sa o piarda.

  Sa stiti ca pieirea PSD si PNL de la pensiile speciale va incepe, si asa va castiga USR viitoarele alegeri... 

  Toata tara asta e revoltata din cauza pensiilor speciale si voua nu va pasa, o sa vedeti la vot, cand va castiga USR

  1. Daca nu abandonezi pensiile speciale înseamnă că le menții la cuantumul actual, și deci nu faci nicio reforma în privința lor,așa cum ți-a cerut recent Comisia. Marcele ai poate singura șansă în viața sa fii apreciat în România ca un Pedro Sanchez sau ca un Vladimir Putin.Alegerea e doar a ta !.

  Eliminați impozitul pe venit pt persoanele peste 42 de ani, vârsta la care specialii ies la pensie.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro