Marcel Ciolacu: "Sper din tot sufletul să îndeplinim jalonul privind pensiile speciale în timp util"

G.D.
Politică / 31 martie 2023

Marcel Ciolacu: "Sper din tot sufletul să îndeplinim jalonul privind pensiile speciale în timp util"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că speră "din tot sufletul" ca jalonul din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) cu privire la pensiile speciale să fie îndeplinit în timp util, conform Agerpres.

El a a fost întrebat dacă este adevărat că reprezentanţii Comisiei Europene nu sunt de acord în totalitate cu forma proiectului pensiilor speciale aşa cum s-a votat în Senat.

"Am înţeles şi eu acelaşi lucru, dar nu ştiu de unde. De unde aţi înţeles acest lucru? (...) Eu nu mi-am permis (să vorbesc cu reprezentanţii Comisiei Europene pe acest subiect - n.r.). În schimb ştiu că la Camera Deputaţilor există dezbateri. Vom modifica şi vom discuta cu Comisia, astfel încât să îndeplinim jalonul. Nu am stat de vorbă cu Comisia. Avem un ministru de resort, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care negociază cu Comisia, nu negociază Ciolacu de la Cameră, nu negociază oricare îi trece prin cap să negocieze. Aşteptăm negocierile, avem o formă trecută printr-o cameră, sunt ferm convins că domnul ministru Boloş a fost cu ea, sunt ferm convins că domnul ministru Budăi continuă să strângă de la miniştri de resort afectaţi de legea cu pensiile speciale opiniile. Intrăm în Camera Deputaţilor în dezbateri şi sper din tot sufletul să îndeplinim jalonul în timp util", a răspuns Marcel Ciolacu.

Acesta a adăugat că o "abordare corectă" în PNRR ar fi fost aceea a adoptării, la pachet, a legii salarizării, a legii pensiilor şi a legii pensiillor speciale, "ca să ai un tablou de ansamblu".

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 79 de voturi "pentru"şi 37 "împotrivă", proiectul de lege iniţiat de Guvern pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

Guvernul arată în expunerea de motive că, în prezent, prin actele normative care reglementează pensiile de serviciu "s-a creat un regim special de pensionare pentru anumite categorii socio-profesionale, derogatoriu de la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, de natură să creeze avantaje în favoarea acestora, în unele cazuri fără o justificare obiectivă şi rezonabilă, încălcându-se principiul egalităţii de tratament între asiguraţii sistemului public de pensii".

Potrivit documentului, "conform jalonului 215, până la sfârşitul trimestrului IV 2022 trebuie întreprinse demersurile necesare pentru intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale. Astfel, se face referire la o serie de categorii de indemnizaţii/pensii reglementate prin acte normative individuale cu caracter special, aplicabil pentru şase categorii: corpul diplomatic şi consular, funcţionarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă, procurori şi judecători, personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, personalul Curţii de Conturi".

Printre amendamentele propuse de senatori PNL şi PSD şi admise la comisii figurează eliminarea textului prin care magistraţii din CSM beneficiau de pensie de serviciu după un singur mandat, aplicarea unui impozit de 15% pentru partea de necontributivitate a pensiilor de serviciu, opţiunea pentru o singură pensie de serviciu, eliminarea a cinci sporuri din pensiile de serviciu ale militarilor, indexarea pensiilor de serviciu cu rata medie anuală a inflaţiei.

Opinia Cititorului ( 10 )

 1. NU ȚI-E RUȘINE ? NU VĂ E RUȘINE ? SĂ TOT TRĂNCĂNIȚI ȘI SĂ NU FACEȚI DECÂT CEEA CE ESTE ÎN INTERESUL VOSTRU ?! ... NE-AM SĂTURAT DE VOI, MINCINOȘILOR ! ...

  Care conduc o țară de fraieri, fără comentarii

  Eu îl cred cinstit pe Ciolacu dar e greu să convingi baronii roșii ai PSD și PNL și pe peceristii de la așa zisă Curte Constituțională!

  În toată această mizerie nu e vorba doar de bani ci și de o nedreptate care te face să intri în disperare ! Ai impresia unei munci în zadar: oricât producem nu-i vom sătura niciodată!  

  1. Vezi cazul ASF. Asta numai cinstit nu e. Nu am vazut om cinstit care sa apere hotii si coruptii.

  treceti la treaba gargaragiilor , si lasati trancaneala cu speratul din tot sufletu' !

  declaratie de om dependent, cu suflet dependizabil.

  ca leadership a ajuns Romania 100 % in siajul decizional al Bruxelles-ului ? chiar atat de jos am ajuns?  

  eu zic ca la alegerile viitoare sa putem vota animale de casa, pets!  

  Eu aleg sa votez cu candidatul care va fi o pisica frumoasa si pufoasa, rasa Meine Coon .  

  1. eu , cainele comunitar !

  Cum ramane cu musamalizarea incompetentilor de la ASF pentru care bugetul plateste sute de milioane in urma falimentelor? Cum este posibil sa protejezi o astfel de frauda si sa ii mentineti in functii? Asta e sfidare a electoratului si dovada clara de complicitate. Huooooooo!

  Nici o zi fără pensie specială.

  După ce Marcel Ciolacu face tot ce îi stă în putere să nu facă o reformă cinstită a sistemului de pensii din România , tot el, doar declarativ, speră "din tot sufletul" ca jalonul din PNRR cu privire la pensiile speciale să fie îndeplinit în timp util. Mai FALS nici că se poate!...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb