Marea Britanie nu scoate din calcul Brexitul fără acord cu UE

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Marea Britanie nu scoate din calcul Brexitul fără acord cu UE

Noul ministru pentru Brexit al Marii Britanii, Dominic Raab, este de părere că ţara trebuie să se pregătească pentru posibilitatea ca negocierile cu Uniunea Europeană (UE) pe marginea unui acord comercial să eşueze, conform Bloomberg.

Dominic Raab a declarat la postul de televiziune BBC: "Orice guvern responsabil trebuie să se asigure că avem un plan de urgenţă pentru cazul în care nu vom ajunge la un acord".

Oficialul de la Londra, care vrea, pentru Regatul Unit, "cel mai bun acord posibil" cu UE, a adăugat că britanicii nu trebuie să se îngrijoreze în legătură cu posibilitatea lipsei acordului, şi a menţionat că nu va fi necesar ca britanicii să îşi facă stocuri de alimente, că avioanele vor putea să aterizeze în regat, iar britanicilor nu le va fi respins dreptul de rezidenţă în străinătate.

Ministrul aşteaptă, totuşi, ca acordul cu UE să fie încheiat, dar guvernul vrea să se asigure că ţara este pregătită pentru lipsa acestuia.

Declaraţiile sale au venit după ce, într-un interviu acordat anterior publicaţiei Sunday Telegraph, a afirmat că Marea Britanie va refuza să plătească UE 39 de miliarde de lire sterline (51 miliarde dolari) dacă nu va ajunge la un acord cu blocul comunitar.

Raab se va deplasa joi, la Bruxelles, pentru o nouă rundă de negocieri cu omologul său european, Michel Barnier, şi spune că va depune toate eforturile ca să obţină un acord bun. Potrivit ministrului, 80% din acord este deja convenit.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS