MARIAN ANDRONACHE (PMP):Învestirea Guvernului Orban, o descătuşare împotriva celei mai toxice guvernări de după 1989

M.I.A.
Politică /

Marian Andronache (Sursă foto: Twitter)

Marian Andronache (Sursă foto: Twitter)

Învestirea Guvernului Orban a fost ''o descătuşare împotriva celei mai toxice guvernări'' după 1989 şi a încheiat criza politică, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PMP şi lider judeţean al filialei Suceava a partidului, Marian Andronache.

"Învestirea Guvernului Orban a însemnat, practic, rezolvarea crizei politice. Votul din Parlament a fost o descătuşare de energie politică împotriva celei mai toxice guvernări de după 1989, o guvernare care aproape ne-a scos din Uniunea Europeană", a spus Andronache, potrivit Agerpres.

El speră ca, după patru luni de blocaj, instituţiile statului să înceapă să funcţioneze, dar crede că nu se va realiza prea mult într-un an electoral.

"Sper ca noul guvern învestit să-şi facă datoria. Nu aşteptăm minuni, pentru că într-un an electoral puţine lucruri se pot realiza de un guvern politic monocolor", a spus Andronache, adăugând că noul Executiv, cu o majoritate fragilă, nu are o sarcină uşoară.

Totodată, Andronache s-a arătat rezervat în ceea ce priveşte respectarea de către PNL a condiţiilor din protocolul semnat cu PMP pentru susţinerea învestirii Guvernului Orban, informează aceaşi sursă.

Potrivit lui Andronache, printre condiţiile stipulate în acel protocol se află investiţii în infrastructura rutieră, realizarea unui proiect naţional de creştere a conectivităţii la reţeaua de gaze naturale de la 32 la 60%, reforma în sănătate, 6% din PIB pentru Educaţie şi 1% pentru Cercetare, legislaţie nouă pentru transparentizarea activităţii administraţiei publice centrale şi locale, eliminarea pensiilor speciale, alegeri în două tururi de scrutin şi reducerea numărului de parlamentari la maxim 300.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS