MARILEN PIRTEA (PNL):"Ministerul Educaţiei va aloca 1 miliard de lei digitalizării universităţilor acreditate"

V.G.
Miscellanea / 12 august

"Ministerul Educaţiei va aloca 1 miliard de lei digitalizării universităţilor acreditate"

Preşedintele Comisiei de Educaţie şi Cercetare a PNL, Marilen Pirtea, a anunţat, astăzi, că Ministerul Educaţiei va aloca 1 miliard de lei pentru digitalizarea universităţilor româneşti acreditate, introducându-se proceduri standardizate pentru predarea online, în condiţiile respectării unor standarde de calitate, potrivit proiectului noii legi a învăţământului superior, potrivit Agerpres.

Marilen Pirtea afirmă că, în contextul post-pandemic, spaţiul universitar internaţional s-a transformat, fiind vizibilă o creştere a importanţei acordate instrumentelor de comunicare online în activităţile universitare.

"Datorită acestui context, universităţile româneşti se află în momentul de a accelera integrarea procedurilor de comunicare online, pentru cât mai multe dintre activităţile de predare - învăţare - evaluare pe care le organizează. Acesta este şi motivul pentru care digitalizarea este un obiectiv prioritar pentru reforma educaţiei în învăţământul universitar românesc, conform noului pachet legislativ propus şi aflat în dezbatere în această perioadă", arată Marilen Pirtea.

Conform proiectului noii legi a învăţământului superior, Ministerul Educaţiei va aloca 1 miliard de lei pentru digitalizarea universităţilor româneşti acreditate, Universitatea de Vest din Timişoara urmând să primească un grant competitiv în valoare totală de 5,26 milioane euro, destinat activităţilor de digitalizare.

Deputatul liberal menţionează faptul că dezvoltarea activităţilor online va susţine un program de creştere a competitivităţii universităţilor în plan internaţional, în această nouă etapă a dezvoltării învăţământului în Europa şi în lume, în condiţiile în care programele de studii similare, organizate de universităţi din diferite ţări, concurează direct pentru atragerea de studenţi internaţionali.

"Suplimentar, pentru creşterea pachetului motivaţional acordat studenţilor din universităţile româneşti acreditate, noua lege prevede creşterea cu 50% a finanţării pentru bursele acordate studenţilor, un factor semnificativ pentru scăderea riscului de abandon şi pentru promovarea performanţelor studenţeşti. Astfel, cuantumul considerat etalon pentru elaborarea fondului de burse creşte de la 201 lei/lună la 300 lei/lună, pe toată durata anului universitar, conform noului proiect al Legii învăţământului superior", punctează Marilen Pirtea.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5502
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.5444

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro