Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MARIUS BUDĂI:Cinci milioane de pensii cresc de la 1 septembrie

I.M.
Miscellanea /

Cinci milioane de pensii cresc de la 1 septembrie

Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut noi precizări cu privire la majorarea pensiilor de la 1 septembrie, în cadrul unei emisiuni televizate. Ministrul a precizat şi faptul că planul de majorări va continua şi în 2020.

"Aş putea să folosesc acest moment din punct de vedere politic, dar cum bine ştiţi nu o să o fac pentru că eu nu îmi permit să îi panichez pe părinţii şi pe bunicii noştri. Suntem în situaţia în care la această dată, toate cupoanele, absolut toate cele cinci milioane de cupoane, sunt calculate cu modificarea valorii punctului de pensie de la 1100 de lei la 1265 de lei. În aceste zile s-au făcut deja primele plăţi către Poşta Română. Din 2 septembrie vor începe distribuirea pensiilor. Cei care primesc banii pe card îi vor putea primi după data de 14-15 septembrie. Inclusiv pensia minimă a fost majorată şi ea de la 640 la 704 lei. Aici am avut o mică intervenţie în comisia pentru buget din Camera Deputaţilor, atunci când a intrat în dezbatere Ordonanţa 114, au fost colegii din opoziţie care au vrut să abroge în primă fază. Am făcut un apel la cumpătare şi înţelegere", a precizat Marius Budăi.

Ministrul Muncii a explicat că majorările vor continua conform planului şi în 2020.

"Sigur că legea pensiilor nu este o lege care să fie pusă în aplicare uşor. Dar avem nevoie de un lucru şi o spun cu toată sinceritatea. Avem nevoie de iubire de părinţii şi bunicii noştri pentru că au un nivel al veniturilor din pensie, încă mic. Vă asigur că aşa cum avem noi proiecţiile pentru 2020, se poate", a mai precizat ministrul Muncii.

Pensionarii îşi pot calcula vniturile modificate din luna septembrie dacă adună numărul de puncte de pensie cu suma de 1265 de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS