MARIUS BUDĂI: În opinia colegilor din opoziţie, pensionarii sunt nişte asistaţi social

D.V.
Politică /

În opinia colegilor din opoziţie, pensionarii sunt nişte asistaţi social

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, şi-a manifestat, vineri, dezacordul faţă de declaraţiile politicienilor din opoziţie potrivit cărora pensionarii sunt asistaţi social.

El declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, că, în cazul în care actualele partide de opoziţie ar ajunge la guvernare, ar putea fi eliminate majorările de pensii prevăzute a se acorda în 2020 şi 2021.

"Am văzut cum categorii de persoane din România sunt luate la ţintă permanent de colegii noştri din opoziţie. O primă categorie o reprezintă pensionarii. Am văzut că pensionarii şi faptul că noi plătim pensiile şi le majorăm în continuare, în opinia colegilor din opoziţie înseamnă că pensionarii sunt nişte asistaţi social. Condamn clar astfel de declaraţii. Am văzut că vor veni la guvernare şi nu vor să mai continue implementarea Legii pensiilor care prevede majorări consistente atât în 2020, cât şi în 2021. Din contră, prin ultimele declaraţii ale susţinătorilor, că ei nu mai au curaj să iasă public, spun că ar trebui să introducem impozitul în procent mai mare pe pensii, pe salarii, pe tot ce înseamnă mediul de afaceri. Asta înseamnă o tăiere de pensii mascată, pentru că nu mai au curajul să vină cu acel 15% din 2010, ci vor veni cu o impozitare progresivă", a afirmat Budăi.

Acesta nu este de acord nici cu declaraţiile opoziţiei legate de îngheţarea salariilor în sistemul bugetar sau de faptul că "toţi bugetarii sunt praf la locul de muncă".

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Rusine sa le fie celor care spun ca pensionarii sunt niste asistati sociali. Pensionarii de azi au recladit tara asta. Ei au construit gradinitele, scolile, universitatile, spitalele, infrastructura energetica si de Transport, etc. pe care inca o mai folosim in mare parte. Asta au facut in conditii mult mai aspre decat azi, lucrand 6 zile pe saptamana. Ar trebui sa le fim recunoscatori. Nici o pensie nu e prea mare; cu exceptia pensilor speciale.

    "toţi bugetarii sunt praf la locul de muncă": Nu cred asa ceva. Cred ca majoritatea isi dau silinta. Dar chiar daca ar fi adevarat, cine e de vina? Cine i-a pus in functiile in care se afla? Indiferent de guvernare, functiile de conducere se impart in functie du culoarea politica. Pestele de la cap se impute...  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS