Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

MARK CARNEY, GUVERNATORUL BĂNCII ANGLIEI:Băncile centrale ale lumii rămân fără opţiuni de stimulare a economiilor

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Guvernatorul Băncii Angliei indică reducerea ratei dobânzii

Mark Carneya lăsat să se înţeleagă că ratele dobânzilor ar putea fi reduse în curând pentru a stimula economia britanică, în timp ce a avertizat că Banca Angliei se bazează pe modalităţi de combatere a recesiunilor, potrivit theguardian.

Într-unul din discursurile sale înainte de plecarea sa din funcţie în martie, Carney a declarat că economia a fost lentă în ultimele luni şi că inflaţia se situa sub obiectivul stabilit de guvern de 2% de către Bancă.

Guvernatorul Băncii Angliei, care va fi înlocuit de Andrew Bailey, şeful supravegherii oraşului, Autoritatea de conduită financiară, a indicat că direcţia sa de politică monetară de stabilire a ratelor (MPC) s-ar putea reorienta către sprijinirea locurilor de muncă şi creştere. Declaraţiile vin pe fondul prognozelor potrivit cărora creşterea PIB-ului în ultimele trei luni ale anului s-a oprit.

Mark Carney a declarat că există semne de stabilizare în economia mondială după încetinirea suferită anul trecut, în timp ce au existat unele semne de scădere a incertitudinii în Marea Britanie de la victoria electorală a lui Boris Johnson.

Carney a mai spus că MPC va monitoriza îndeaproape puterea pentru a stabili ratele dobânzilor la sfârşitul lunii.

Comentariile lui Carney au trimis lira sterlină la minimul ultimelor două săptămâni faţă de dolarul american pe pieţele monetare internaţionale, reflectând o aşteptare din ce în ce mai mare a investitorilor pentru o rată a dobânzii redusă de la 0,75% la 0,5%.

Ratele dobânzilor rămân aproape de cel mai scăzut nivel înregistrat de mai bine de un deceniu de la criza financiară din 2008, când băncile centrale din întreaga lume au fost nevoite să reducă costurile împrumutului şi să permită relaxarea cantitativă, urmărind să stimuleze cererea pentru a preveni o recesiune.

Carney a mai spus că nivelul dobânzilor necesare pentru a menţine inflaţia constantă ar trebui probabil să rămână scăzut pentru o perioadă îndelungată, întrucât modificările precum progresele rapide în tehnologie şi schimbările demografice au împiedicat creşterea preţurilor.

"Se simte că va veni iarna", a spus el, adăugând că băncile centrale se confruntă cu riscul unei economii mondiale "prinse într-un ciclu vicios" cu rate ale dobânzii reale scăzute şi cu o capacitate redusă de stimulare a creşterii economice.

"Schimbările structurale profunde în economii creează presiuni dezinflaţionale într-un moment în care spaţiul convenţional de politică monetară este deja limitat", a mai adăugat guvernatorul Angliei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie