Mass-media: "Armata israeliană anunţă că a pierdut 600 de militari de la începutul războiului"

T.B.
Internaţional / 1 aprilie

Mass-media: "Armata israeliană anunţă că a pierdut 600 de militari de la începutul războiului"

Armata israeliană a anunţat luni că 600 de militari ai săi au fost ucişi de la începutul războiului cu gruparea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza în 7 octombrie 2023, relatează AFP.

Conform sursei, "Nadav Cohen, de 20 de ani, originar din Haifa, a căzut în lupte în sudul Fâşiei Gaza", a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene pe site-ul său oficial, ceea ce ridică la 600 numărul militarilor israelieni ucişi în Israel şi în teritoriile palestiniene de la începutul războiului.

Din cei 600 de militari, cel puţin 256 au fost ucişi în Fâşia Gaza din 27 octombrie, data la care a început operaţiunea militară terestră lansată ca represalii la atacul comis de Hamas în comunităţile din sudul Israelului, potrivit unui bilanţ realizat de AFP, pe baza datelor oficiale israeliene.

Peste jumătate din cei 600 de militari decedaţi au fost ucişi în atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie, transmite sursa.

Alţi militari au fost ucişi în Cisiordania şi la frontiera cu Libanul, unde schimburi de foc au loc aproape zilnic de la izbucnirea războiului, informează sursa citată.

În plus, peste 1.523 de militari au fost răniţi în enclava palestiniană de la începutul operaţiunii terestre, mai indică armata israeliană, notează AFP.

Lista "victimelor de război" publicată de armata israeliană cu militari decedaţi după 7 octombrie 2023 cuprinde soldaţi şi rezervişti, conform aceleiaşi surse.

Israelienii care au satisfăcut serviciul militar, adică o mare parte din populaţia israeliană adultă, sunt obligatoriu rezervişti până la vârsta de 40 de ani, precizează sursa menţionată.

Unii israelieni decid să continue şi după această vârstă, adaugă sursa.

În paralel, 169.500 de militari se află sub contract, notează AFP.

Atacul Hamas în sudul Israelului s-a soldat cu moartea a cel puţin 1.160 de persoane, în principal civili, conform bilanţului AFP, întocmit în baza datelor oficiale israeliene, menţionează sursa.

Potrivit Israelului, aproximativ 250 de persoane au fost răpite, iar 130 dintre ele sunt deţinute în continuare ostatice în Fâşia Faza, dintre care 34 nu mai sunt în viaţă, transmite agenţia.

Ca represalii, Israelul a jurat să distrugă gruparea Hamas, pe care o consideră drept organizaţie teroristă, la fel ca SUA şi Uniunea Europeană, şi a lansat o ofensivă ce a făcut 32.782 de morţi, potrivit ultimului bilanţ făcut public vineri de către Ministerul Sănătăţii din guvernul Hamas.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5749
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1357
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9082
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.1460

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb