Mass-media: "CJ Covasna achiziţionează 36 de microbuze şcolare şi dotează mai multe unităţi de învăţământ prin PNRR"

T.B.
Ştiri utilitare / 27 februarie

Mass-media: "CJ Covasna achiziţionează 36 de microbuze şcolare şi dotează mai multe unităţi de învăţământ prin PNRR"

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va achiziţiona 36 de microbuze şcolare şi va dota cu mobilier şi echipamente tot atâtea unităţi de învăţământ prin două proiecte finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), informează agerpres. Vicepreşedintele CJ Covasna, Jakab Istvan Barna, a precizat că ambele proiecte, finanţate cu aproape 36 de milioane de lei fiecare, se află în faza de achiziţie publică, conform sursei.

Potrivit acestuia, microbuzele electrice vor asigura transportul a 3.816 elevi şi vor ajunge până la începutul următorului an şcolar în cele 35 de UAT-uri din mediul urban şi rural care le-au solicitat, transmite sursa citată.

Potrivit agerpres, "Suntem deja în faza de evaluare a ofertelor şi, din fericire, am primit destul de multe oferte, avem 9 în total, pe 3 loturi. Noi am plănuit ca până în luna aprilie să semnăm contractele cu câştigătorii pe cele 3 loturi şi sperăm ca la începutul anului şcolar 2024-2025 să şi avem aceste microbuze electrice, ca să poată şcolile să le folosească deja (...). Valoarea investiţiei este de aproape 36 de milioane de lei în total din PNRR (...). Vorbim despre trei loturi, odată am cerut oferte pentru microbuze cu 8+1 locuri, pentru microbuze de 16+1 locuri şi pentru microbuze de 20+1 locuri, fiecare şcoală de ce a avut nevoie", a declarat vicepreşedintele CJ Covasna.

Conform unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, dat publicităţii în luna septembrie a anului trecut, mai mult de jumătate dintre cele 78 de microbuze şcolare din judeţ sunt vechi şi uzate şi ar trebui înlocuite, 47 dintre acestea datând din perioada 2006-2010, iar 27 din perioada 2011-2016, informează sursa.

Tot printr-un proiect finanţat prin PNRR, 36 de şcoli din judeţul Covasna vor fi dotate cu mobilier, echipamente IT şi laboratoare multidisciplinare, adaugă sursa precizată.

Conform sursei menţionate, "Mai avem un proiect finanţat tot prin PNRR şi tot în jur de 36 de milioane de lei pentru dotarea şcolilor cu mobilier, echipamente IT şi echipamente pentru laboratoare şi echipamente didactice specifice. Aici vorbim despre echiparea a 36 de şcoli, inclusiv a Şcolii Speciale din Sfântu Gheorghe, cu mobilier şi cu echipamente necesare pentru videoconferinţă (...). Vom achiziţiona toate dotările necesare pentru laboratoare IT, deci fiecare unitate va primi un laborator IT nou, vor mai fi laboratoare multidisciplinare, asta înseamnă chimie, fizică, biologie şi vom dota câteva săli de sport pentru cei care au solicitat acest lucru. Şi aici suntem în procedura de achiziţie publică, dar aici lucrurile vor dura mai mult decât la microbuze, dar, totuşi, noi plănuim ca, nu la începutul, dar în anul şcolar 2024-2025, fiecare şcoală să primească ceea ce a cerut şi pentru ce am obţinut finanţare", a mai spus Jakab Istvan Barna.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Natalitate in crash acolo!... un ultim zvac...?!

    s c c r e t 

    Deci pe banii mei isi iau honvezii microbuze...copii din Apuseni pot sa mearga la scoala pe jos cate sapte km, ca pe ciolacu il intereseaza doar aliantele electorale...o fi visand si presedinte de tara si vrea suportul honvezilor:-)...Aia promit orice si te trezesti "Mihai Viteazu":-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb