Mass-media: Ministrul britanic de Finanţe spune că nu va implementa reduceri de impozite

A.F.
Internaţional / 20 noiembrie

Mass-media: Ministrul britanic de Finanţe spune că nu va implementa reduceri de impozite

Ministrul britanic de Finanţe Jeremy Hunt a declarat ieri că nu va implementa reduceri de impozite care ar duce la o inflaţie mai mare, cu câteva zile înainte de a anunţa o actualizare majoră a bugetului despre care există aşteptări că va conţine reduceri ale unor taxe, transmite Reuters.

Hunt urmează să prezinte miercuri o declaraţie de toamnă, în care speră că va reînvia soarta atât a economiei britanice stagnante, cât şi a conservatorilor guvernanţi, înaintea alegerilor aşteptate anul viitor, iar Sunday Times a scris că are în vedere reducerea impozitului pe venit sau a asigurărilor naţionale.

El a fost sub presiunea unor parlamentari conservatori care, alarmaţi de avansul mare al Partidului Laburist de opoziţie în sondajele de opinie, i-au cerut să reducă impozitele.

"Vrem să reducem povara fiscală, dar o vom face doar în mod responsabil. Singurul lucru pe care nu îl vom face este orice fel de reducere a taxelor care alimentează inflaţia", a declarat Hunt pentru Sky News.

Inflaţia anuală a încetinit la 4,6% în octombrie, de la 6,7% cu o lună mai devreme, punându-l pe prim-ministrul Rishi Sunak pe drumul cel bun pentru a îndeplini angajamentul de a reduce la jumătate inflaţia în 2023.

OPŢIUNI LIMITATE DUPĂ CHELTUIELI MARI

Purtătorul de cuvânt al laburiştilor pe probleme de finanţe, Rachel Reeves, a spus că reducerea impozitului pe moştenire ar fi o prioritate greşită într-o criză a costului vieţii.

"Taxele mai mici pentru oamenii care lucrează - dacă guvernul poate explica de unde vin banii - este ceva ce aş sprijini", a spus Reeves pentru Sky News.

Opţiunile lui Hunt sunt limitate, după cheltuielile mari de stat pentru pandemia de COVID-19 şi creşterea preţurilor energiei de anul trecut.

Datoria publică reprezintă acum aproape 100% din producţia economică, fiind de peste trei ori mai mare decât cea de acum 20 de ani.

Totuşi, este aşteaptat că prognozele oficiale care urmează să fie publicate miercuri să arate că Hunt are mai mult spaţiu pentru reducerile de taxe înainte de a avea probleme cu regulile fiscale, decât în bugetul său anual publicat în martie.

"Pentru a avea o economie dinamică, înfloritoare şi plină de energie, trebuie să avem o povară fiscală mai mică", a declarat Hunt pentru Times Radio, adăugând că singura modalitate de a reduce impozitele personale este să cheltuim banii publici mai eficient.

"Dorim să le arătăm oamenilor că există o cale de reducere a impozitelorr, dar vrem, de asemenea, să fim sinceri cu oamenii, acest lucru nu se va întâmpla peste noapte", a mai spus premierul.

În timp ce veniturile fiscale din Regatul Unit sunt la cel mai mare nivel din anii 1940, potrivit Institutului pentru Studii Fiscale, cota de impozitare este mai mică decât în majoritatea celorlalte ţări din Europa de Vest.

Datele pentru 2021 de la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică au arătat că Marea Britanie a avut cel mai scăzut nivel al taxelor dintre ţările europene importante, cu mult sub nivelul de 45% din Franţe sau 40% în Germania.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Normal,

    inarmarea si razboiul costa 

    1. Da si in Rusia populatia de rand moare de foame si se bucura pentru o Lada sau un frigider ucrainean!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb