Mass-media: "Ministrul Muncii a semnat foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială"

T.B.
Macroeconomie / 13 februarie

Mass-media: "Ministrul Muncii a semnat foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială"

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, a semnat, la Liege, foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială, informează marţi ministerul de resort, potrivit paginii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Conform sursei, documentul întăreşte rolul pe care îl au statele membre de a dezvolta întreprinderi nu doar profitabile, ci şi incluzive şi sustenabile.

Potrivit sursei menţionate, "Creşterea sărăciei reprezintă un risc uriaş pentru Uniunea Europeană. Iar economia socială poate fi unul dintre cele mai importante instrumente la îndemână pentru noi toţi. De aceea trebuie să sprijinim integrarea persoanelor vulnerabile. Tot astăzi, la Bucureşti, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a depus un proiect în cadrul programului 'Educaţie şi formare' în valoare de 4 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale", a declarat, în deschiderea conferinţei de la Liege, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Economia socială reprezintă activităţile organizate independent de sectorul public, al căror scop este să servească interesul general sau interesele unei colectivităţi, şi are la bază iniţiativa privată şi voluntară, cu un grad ridicat de autonomie şi responsabilitate, precum şi distribuirea limitată a profitului către asociaţi, arată datele postării.

Potrivit paginii de socializare, "România are o tradiţie îndelungată în economia socială, de la dezvoltarea produselor de artizanat în asociaţii cooperatiste şi până la întreprinderile special dedicate persoanelor cu dizabilităţi. Noul concept pune accent pe digitalizare ca mijloc de promovare a economiei sociale", se mai spune în postare.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb