Abonament gratuit

MĂSURI ÎMPOTRIVA MANEVRELOR PSDTăriceanu pregăteşte un nou grup politic în Senat

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică /

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, ieri, că grupul mixt "Democraţia'' va fi înfiinţat numai dacă formaţiunea sa politică va rămâne fără numărul minim necesar de membri, adică şapte. Din grupul respectiv ar urma să facă parte senatorii ALDE şi cei ai Pro România.

La începutul săptămânii, liderul ALDE anunţa că "Democraţia'' are deja 14 senatori, iar grupul respectiv ar urma să activeze după şedinţa de săptămâna viitoare în care va fi ales noul preşedinte al Senatului.

Referitor la intenţia celor din ALDE şi Pro România de a constitui un grup mixt la Senat, preşedintele interimar al Camerei superioare a Parlamentului, social-democratul Şerban Valeca a declarat că aşteaptă o solicitare în scris la Biroul Permanent.

Călin Popescu-Tăriceanu şi-a continuat războiul cu PSD, după cei trei ani de coabitare, şi a susţinut, ieri, că liderii social-democraţi au încercat o "preluare ostilă" nu numai a unor parlamentari de la ALDE, ci a întregului partid, în scopul "destructurării" acestuia.

Tăriceanu a precizat: "Pe măsură ce trece timpul aflu lucruri noi, îmi parvin informaţii noi. Deci, ceea ce se întâmplă cu acest atac al PSD la adresa ALDE este un lucru extrem de grav. Pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid. S-a încercat destructurarea lui şi să se facă un ALDE care să coopereze în continuare cu PSD pentru menţinerea structurii politice a Guvernului, în aşa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare, crezând că supravieţuieşte".

El a adăugat că se bucură deoarece colegii săi de partid au sesizat această mişcare şi "au dejucat acest plan mârşav".

Liderul ALDE şi-a exprimat speranţa că Teodor Meleşcanu se va răzgândi şi va renunţa să mai candideze la preşedinţia Senatului, susţinut de PSD.

"Părerea mea este că are suficientă experienţă să îşi dea seama că nu a fost o mişcare inspirată şi că cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunţe, dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge pe ... ştiţi vorba aceea românească - capul face, capul trage", a menţionat Tăriceanu.

Amintim că liderii ALDE au decis excluderea din partid a celor care acceptă funcţii în Parlament şi guvern fără acceptul partidului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS