MAT şi CCIB organizează "Săptămâna diplomaţiei comerciale"

F.D.
Miscellanea / 29 iunie

MAT şi CCIB organizează "Săptămâna diplomaţiei comerciale"

Ministerul pentru Antreprenoriat şi Turism (MAT) în parteneriat cu CCIB, organizează "Săptămâna diplomaţiei comerciale" care se desfăşoară în Bucureşti, în perioada 28 iunie - 1 iulie 2022, se arată într-un comunicat de presă.

"Suntem onoraţi ca timp de trei zile să găzduim aceste reuniuni la Palatul Camerei bucureştene. După cum subliniam şi ieri, în cadrul sesiunii oficiale a Săptămânii diplomaţiei comerciale, se impune susţinerea prin toate mijloacele şi pe termen lung a exporturilor, îndeosebi a celor cu valoare adăugată mare. Pentru a realiza acest obiectiv este nevoie de o colaborare strânsă între mediul privat şi administraţia publică şi de corelarea liniilor strategice ale acestora. În ceea ce ne priveşte, vom avea întotdeauna uşa deschisă pentru evenimente dedicate sprijinirii internaţionalizării afacerilor companiilor româneşti, îndeosebi a IMM-urilor", a declarat Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în deschiderea primei serii de întâlniri B2B ale consilierilor economici din ambasadele şi consulatele generale ale României cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri româneşti.

Potrivit sursei citate, timp de trei zile, oamenii de afaceri interesaţi să-şi internaţionalizeze afacerile - indiferent de domeniul în care îşi desfăşoară activitatea, au oportunitatea de a obţine informaţii valoroase de la conducerea Departamentului de Comerţ Exterior şi de la cei 54 diplomaţi şi consilieri economici/comerciali prezenţi. De exemplu, astăzi, principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirilor B2B au vizat: oportunităţi de intrare a companiilor autohtone pe pieţele ţărilor de reşedinţă, tendinţe internaţionale în aceste domenii, exemple de bune practici, posibilităţi concrete de investiţii oferite de ţările în care România are reprezentare economică, zone în care pot fi derulate investiţii şi parteneriate comerciale, cadrul juridic şi fiscal, caracteristici economice şi politice ale fiecărui stat de reşedinţă.

Până la această dată şi-au anunţat participarea circa 200 de firme (aproximativ 450 de oameni de afaceri), însă sunt bineveniţi la Palatul CCIB (Str. Ion Ghica nr. 4) şi cei care nu au apucat încă să confirme prezenţa la sesiunile B2B de mâine şi poimâine, desfăşurate între orele 9,00 şi 13,00, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

17 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8849
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8018
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0503
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8119
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.7366

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro