MBDA salută consolidarea cooperării între Polonia şi Marea Britanie în domeniul rachetelor

G.D.
Politică / 5 octombrie 2022

MBDA salută consolidarea cooperării între Polonia şi Marea Britanie în domeniul rachetelor

MBDA salută semnarea, la 4 octombrie, a unui acord guvernamental britanico-polonez de cooperare în domeniul rachetelor antiaeriene, care defineşte dimensiunea cooperării industriale pentru programul NAREW, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, semnarea a avut loc la baza militară Zamo¶ć din Polonia, odată cu anunţul Poloniei că a primit echipamentul pentru prima unitate de tragere a sistemului Ma³a NAREW GBAD, care foloseşte iLaunchers şi racheta CAMM MBDA.

Chris Allam, director general MBDA UK: "Livrarea sistemului Ma³a NAREW în Polonia într-un interval de timp atât de scurt este o realizare remarcabilă şi suntem foarte mândri că am putut realiza acest lucru, graţie parteneriatului strâns cu PGZ şi a sprijinului primit din partea guvernului britanic. Acordurile guvernamentale încheiate lansează următorul pas în cooperarea dintre Polonia şi Marea Britanie în domeniul rachetelor şi sprijină propunerea de transfer de tehnologie PGZ-MBDA în cadrul programului Narew."

MBDA lucrează în prezent cu PGZ pentru a crea o capacitate suverană în domeniul rachetelor, în Polonia, susţinută de transferul de expertiză şi tehnologie de la MBDA către industria poloneză de apărare. Această colaborare va oferi Poloniei capabilităţi militare importante, va genera un bun raport calitate-preţ, va stimula economia poloneză şi va genera locuri de muncă de înaltă calificare.

Sistemul Ma³a NAREW - integrarea staţiilor radar poloneze SO£A şi a sistemelor C2 cu rachete CAMM - reprezintă o etapă importantă pentru programul NAREW, reducând totodată riscul utilizării CAMM în cadrul proiectului de modernizare Pilica+, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb