MCID: "România are, începând de azi, un Consiliu ştiinţific în Inteligenţa Artificială"

T.B.
Miscellanea / 24 mai

MCID: "România are, începând de azi, un Consiliu ştiinţific în Inteligenţa Artificială"

Ministerul Cercetării şi Digitalizării anunţă înfiinţarea Consiliului Ştiinţific şi de Etică în Inteligenţa Artificială, care are rol consultativ şi oferă consiliere în materie de utilizare responsabilă şi etică a IA Guvernului României şi autorităţilor naţionale, conform news.ro.

"România are, începând de azi, un Consiliu ştiinţific şi de etică în Inteligenţa Artificială, consultativ, în coordonarea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID), un for de specialişti de renume ce îşi pot oferi expertiza în folosul Guvernului, pentru dezvoltarea domeniului IA din România", au anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Ministerului.

Conform sursei citate, membrii, 50% femei, aproximativ o treime din diaspora, au experienţă diversă, de la cercetători seniori şi fondatori de instituţii de top din străinătate, până la cercetători cu o carieră în plină dezvoltare, care se afirmă şi construiesc mediul de IA din România şi la nivel global.

"Avem specialişti în diaspora românească de la universităţi precum Stanford, UC Berkley, Cambridge, cât şi din universităţi româneşti, implicaţi în cercetare la cel mai înalt nivel. Este un focus preponderent pe zona academică şi de cercetare şi intenţionăm să creştem acest Consiliu şi cu membri ai mediului de business din zona de cercetare. Vom continua operaţionalizarea celorlalte structuri aprobate săptămânile trecute, precum Consiliul de Educaţie în IA, Comitetul de IA, continuăm colaborarea cu Administraţia Prezidenţială pentru realizarea strategiei de IA a României", a afirmat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Consiliul Ştiinţific şi de Etică în IA oferă consiliere în materie de utilizare responsabilă şi etică a IA Guvernului României şi autorităţilor naţionale. Consiliul conlucrează îndeaproape cu celelalte structuri create recent, precum Comisia Interinstituţională pentru elaborarea strategiei de IA a României, cu Hub-ul Român pentru Inteligenţă Artificială, cât şi cu celelalte structuri din Comitetul Român de Inteligenţă Artificială.

Membrii consiliului ştiinţific şi de etică în IA vin cu experienţă în cercetare, dezvoltare şi implementare a tehnologiilor şi impactul IA la nivel global.

Consiliul se va axa pe crearea şi implementarea unui mediu sigur şi etic pentru domeniul de IA în România, susţinând decidenţii cu propuneri de reglementări corespunzătoare, cât şi opinii pe teme precum prejudecăţi, securitatea datelor, folosirea IA în securitate şi respectarea legislaţiei, punând accent pe protejarea drepturilor de confidenţialitate, libertăţilor civile, precum şi drepturilor fundamentale.

Componenţa nominală a Consiliului Ştiinţific şi de Etică în Inteligenţa Artificială, aşa cum arată ea în acest moment, poate fi găsită aici, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Banuiesc ca presedinte al consiliului va fi ION al lu' Ciuca.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro