MDLPA:Peste 100 milioane de lei este valoarea primei tranşe alocate autorităţilor locale pentru încălzirea pe bază de păcură

G.D.
Miscellanea / 15 decembrie 2022

Peste 100 milioane de lei este valoarea primei tranşe alocate autorităţilor locale pentru încălzirea pe bază de păcură

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a primei tranşe, în valoare de 102.869.697,39 lei, din schema de sprijin pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei pentru sezonul rece 2022-2023, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, suma repartizată este aferentă consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune şi biomasă, potrivit cererilor depuse de unităţile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administraţiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranşe - a precizat ministrul.

"Prin această măsură, sprijinim cetăţenii şi autorităţile locale în plata facturilor pentru încălzire. Încurajez autorităţile locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de păcură, cărbune şi biomasă, să depună cerere", a precizat ministrul Cseke Attila.

De această sumă vor beneficia municipiile Buzău, Motru, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Brad, Iaşi, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei, Râmnicu Vâlcea şi Timişoara, precum şi oraşele Nehoiu, Huedin, Întorsura Buzăului şi Horezu.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul României a aprobat, în luna noiembrie, instituirea unui program de sprijin, în valoare de 250 de milioane de lei, pentru unităţile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcţionale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă, a amintit ministrul dezvoltării, care a subliniat că 16 unităţi administrativ-teritoriale sunt potenţiali beneficiari ai acestui program.

MDLPA va deconta, în limita sumelor alocate din bugetul de stat în acest scop, unităţilor administrativ-teritoriale, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziţia de cărbune, păcură sau biomasă (inclusiv TVA), realizată în perioada octombrie 2022 - martie 2023 de către producătorul de energie termică, se mai arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

27 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9405
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5913
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0084
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6264
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro