Media: "Memorandum pentru deblocarea a 5.200 de posturi în MAI"

T.B.
Ştiri utilitare / 28 februarie

Media: "Memorandum pentru deblocarea a 5.200 de posturi în MAI"

În prezent, Ministerul Afacerilor Interne se confruntă cu un deficit major de personal din cauza ieşirilor din sistem ca urmare a accesării dreptului la pensie de către poliţiştii şi cadrele militare în activitate, se arată în memorandum. De asemenea, din funcţiile rămase ocupate, unele s-au vacantat prin modificarea sau încetarea raporturilor de serviciu ale titularilor acestora din alte cauze decât accesarea dreptului la pensie (demisii, decese, transfer etc.), conform sursei.

În acest context, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, la data de 31.12.2023 erau vacante un număr de 36.392 funcţii, ceea ce reprezintă un deficit de 22,21%, potrivit sursei. Deficitul de personal cu care se confruntă una dintre principalele structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Poliţia Română este de 20,27%, se mai arată în document.

Insuficienţa resurselor umane necesare îndeplinirii în condiţii optime a activităţilor operative, are impact negativ asupra executării, în beneficiul cetăţeanului, a unui serviciu poliţienesc şi de ordine şi siguranţă publică de calitate. De asemenea, deficitul major se manifestă şi în ceea ce priveşte funcţiile de execuţie pentru care Ministerul Afacerilor Interne nu asigură formarea iniţială prin structurile proprii de formare, arată datele memorandumului.

Deficitul de personal are un impact major asupra modului de îndeplinire a atribuţiilor legale şi în cadrul structurilor neoperative, structuri care asigură fie suportul necesar îndeplinirii misiunilor de ordine şi siguranţă publică, fie au ca atribuţii specifice furnizarea unor servicii către populaţie, conform sursei precizate.

Astfel, se impune demararea procedurilor de concurs de către structurile Ministerului Afacerilor Interne al căror deficit de personal determină îndeplinirea cu dificultate a atribuţiilor specifice, fiind necesară ocuparea prin încadrare directă a 5.200 de funcţii de execuţie, scrie în memorandumul aflat pe masa Executivului, se mai arată în document.

Potrivit sursei, "În conformitate cu prevederile alin. (4) al art. VII din O.u.G. nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora, în cazuri temeinic justificate, prin memorandum aprobat în şedinţa Guvernului se poate aproba organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante, propunem deblocarea a 5.200 de funcţii vacante de execuţie, în vederea ocupării acestora prin concurs sau examen, în condiţiile legii", scrie la finalul documentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb