MEDIA:Mobilizarea parţială a dus la un deficit de personal în administraţie

G.D.
Internaţional / 26 octombrie 2022

Mobilizarea parţială a dus la un deficit de personal în administraţie

Funcţionari care lucrează pentru administraţia oraşului Moscova şi pentru autorităţile federale din capitala rusă fug de mobilizarea parţială, potrivit unei relatări a mass-media, transmite Agerpres.

"În unele departamente (ale administraţiei oraşului Moscova), numărul de angajaţi bărbaţi care au părăsit Rusia se ridică la 20-30% din numărul total al angajaţilor", scrie site-ul Viorstka.

Îndeosebi specialiştii în IT au fugit în Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan şi Uzbekistan, precizează site-ul.

Aceasta pentru că mulţi dintre funcţionarii publici, mai ales la nivelul administrativ inferior, nu sunt feriţi de posibilitatea de a fi mobilizaţi, în condiţiile în care nu sunt consideraţi "indispensabili", explică Viorstka.

Moartea în Ucraina a unui şef de departament din cadrul primăriei Moscovei, la numai câteva zile după declanşarea mobilizării parţiale în Rusia, nu doar că a ţinut primele pagini ale ziarelor, ci a şi provocat panică printre colegii săi.

Potrivit site-ului citat, acest exod a paralizat activitatea în mai multe departamente, cum ar fi administraţia pentru locuinţe sau departamentele pentru sănătate şi educaţie. Instituţiile subordonate ministerelor federale au observat de asemenea consecinţele deficitului de personal.

Conducerea politică şi militară a Federaţiei Ruse le-a promis unor grupuri de cetăţeni ruşi că vor fi exceptaţi de la mobilizare, în special experţilor în IT. Cu toate acestea, să demonstrezi acest statut presupune un lung proces birocratic.

Autorităţile ruse nu au comentat oficial informaţia privind fuga funcţionarilor din Rusia.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat la 21 septembrie ceea ce el a numit o "mobilizare parţială", care viza recrutarea a 300.000 de bărbaţi în forţele armate, în contextul unei serii de înfrângeri militare în Ucraina.

Decretul a declanşat furie în întreaga ţară, cu un şir de atacuri violente asupra ofiţerilor locali care răspundeau de mobilizare, iar peste 2.000 de persoane au fost arestate pentru participarea la proteste antimobilizare.

De atunci, sute de mii de bărbaţi de vârsta recrutării au părăsit Rusia, majoritatea îndreptându-se spre ţări ca Georgia, Armenia şi Kazahstan, care menţin un regim fără vize pentru ruşi.

Autorităţile ruse au recunoscut "greşeli", bărbaţi mai în vârstă sau insuficient de maturi primind notificări de mobilizare în mod eronat.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Cam care este numarul barbatilor incorporabili

  fugiti din Ucraina din cei 9-10 milioane de refugiati 

  1. Dar din Rusia?

  Perfect. Și atunci Ucraina de ce pierde pe front. De ce are PIB în scădere cu 35%?

  1. Si Rusia dac isi doteaza armata, daca le cumpara saci de dormit si truse de prim ajutor ajunge la deficit 50% din Pib!

   Asta nu inteleg putinisti aurari ca nu se pot pune cu majoritatea tarilor bogate si dezvoltate.

   Fiind mai prostuti pricepeti mai greu dar o data cu retragerea continua a rusiei, incepeti si voi sa realizati ca e inceputul sfarsitului pentru Putin 

   PIB-ul Rusiei creste. Al Ucrainei a scazut deja cu 35%. Iar PIB-ul EU este in scadere.

   Nu creste pib ul Rusiei.

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro