Media: Populaţia Hong Kong-ului a ajuns la 7,5 milioane de locuitori

A.F.
Internaţional / 21 februarie

Media: Populaţia Hong Kong-ului a ajuns la 7,5 milioane de locuitori

Populaţia Hong Kong-ului a crescut cu 0,4%, ajungând la 7,50 milioane de locuitori în 2023, stimulată de un aflux net de rezidenţi care se întorc în ţară şi de persoane care beneficiază de programe rezidenţiale, a anunţat guvernul, în timp ce centrul financiar a marcat al doilea an de creştere a populaţiei de după pandemie, transmite Reuters.

Creşterea de 30.500 de persoane de la 7,47 milioane în 2022 vine în contextul în care regiunea administrativă specială chineză încearcă să îşi consolideze economia şi atractivitatea internaţională după trei ani de reguli stricte ale COVID.

Protestele antiguvernamentale din 2019, urmate de impunerea rapidă de către Beijing a unei legi radicale privind securitatea naţională în 2020, au afectat, de asemenea, reputaţia şi economia sa.

Guvernul a declarat că creşterea populaţiei a fost al doilea an de când "s-a reluat normalitatea" în fosta colonie britanică.

"Mulţi rezidenţi din Hong Kong care au rămas în străinătate în timpul epidemiei s-au întors în Hong Kong pe parcursul anului 2023. În a doua jumătate a anului 2023, a existat încă un aflux considerabil de rezidenţi permanenţi din Hong Kong", a transmis Guvernul.

Executivul a declarat că, de asemenea, atribuibilă a fost "admiterea succesivă în Hong Kong a persoanelor din China continentală şi de peste mări prin diverse scheme".

A fost înregistrat un aflux net de 51.700 de rezidenţi din Hong Kong în această perioadă, a precizat guvernul, 79% dintre aceştia deţinând un "permis de şedere unică", un document emis de China continentală care le permite să locuiască în oraş.

În aceeaşi perioadă, s-a înregistrat o scădere naturală de 21.200, cu 33.200 de naşteri şi 54.400 de decese.

Creşterea populaţiei din Hong Kong vine după ce, în 2023, populaţia Chinei a scăzut pentru al doilea an consecutiv, din cauza unei rate record de natalitate scăzută şi a unui val de decese COVID-19.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb