Media: Sindicatul german al mecanicilor de locomotive anunţă o nouă grevă

A.F.
Internaţional / 11 martie

Media: Sindicatul german al mecanicilor de locomotive anunţă o nouă grevă

Sindicatul german al mecanicilor de locomotivă GDL a lansat un apel la o nouă grevă de 24 de ore începând de marţi, pe fondul negocierilor în impas cu conducerea Deutsche Bahn, relatează AFP.

Greva va începe marţi la orele 01.00 GMT şi va dura până miercuri la orele 01.00 GMT pentru serviciile de pasageri, a anunţat duminică seară sindicatul GDL într-un comunicat. Pentru serviciile de transport de marfă, greva va începe cu câteva ore mai devreme.

Aceasta este cea de-a şasea grevă organizată de sindicat din noiembrie 2023, la mai puţin de o săptămână după ce încetarea muncii de către mecanicii de locomotivă a cauzat dificultăţi pentru mii de pasageri.

Adăugându-se la perturbarea transporturilor, personalul de cabină al Lufthansa este de aşteptat să intre în grevă la aeroportul din Frankfurt marţi şi la aeroportul din Munchen miercuri.

Grupul aerian german a fost deja lovit de o grevă de două zile a personalului de la sol săptămâna trecută, lucrătorii cerând majorări de salariu.

Cea mai mare economie a Europei este perturbată de luni de zile de acţiuni sindicale, deoarece lucrătorii şi conducerea din numeroase sectoare se înfruntă asupra condiţiilor de muncă pe fondul inflaţiei ridicate şi al activităţii economice slabe.

Sindicatul GDL a declarat că Deutsche Bahn nu a prezentat o ofertă scrisă îmbunătăţită până la termenul limită de duminică seara, ceea ce "conduce în mod inevitabil la o acţiune sindicală", a subliniat şeful GDL, Claus Weselsky.

Deutsche Bahn chemase duminică mai devreme la o noua rundă de negocieri pentru luni. "Suntem convinşi că vom ajunge la un acord numai prin dialog la masa negocierilor", a declarat Martin Seiler, şeful resurselor umane la Deutsche Bahn.

Pe lângă creşterile salariale, principala revendicare a sindicatului GDL este săptămâna de lucru redusă la 35 de ore, faţă de 38 în prezent, fără o diminuare a salariilor.

Deutsche Bahn a declarat că a făcut concesii reprezentând o creştere a salariului cu până la 13%, precum şi posibilitatea de a reduce săptămâna de lucru la 37 de ore cu începere din 2026.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb