Mediaset ar putea fuziona cu ProSieben

I.M.
Miscellanea /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Operatorul italian de televiziune cu plată Mediaset nu exclude o posibilă fuziune cu rivalul german ProSieben, dar susţine că prioritatea o reprezintă planul privind crearea unui jucător paneuropean în sectorul de resort, pentru a face faţă concurenţei din acest sector, transmite Reuters.

Mediaset a fost fondat în 1987 de fostul premier italian Silvio Berlusconi.

Actualul director general al Mediaset, Pier Silvio Berlusconi, le-a spus miercuri jurnaliştilor că prioritatea sa o reprezintă finalizarea proiectului de a folosi o nouă companie holding olandeză, MediaforEurope (MFE) ca o platformă pentru a dezvolta alianţa paneuropeană, scrie Agerpres.

În mai, Mediaset a anunţat achiziţionarea unei participaţii de 9,6% la ProSiebenSat.1 şi se bazează pe firma germană şi pe alţi posibili parteneri să-şi unească forţele prin intermediul MediaforEurope, folosind o platformă tehnologică comună pentru a oferi în Europa servicii de streaming.

Întrebat dacă Mediaset vrea să-şi întărească alianţa cu ProSiebenSat.1, fie prin majorarea participaţiei deţinute la operatorul german, fie printr-o preluare integrală, Berlusconi a refuzat să spună care va fi opţiunea pe termen lung, conform Agerpres.

Reprezentanţii ProSiebenSat.1 nu au comentat informaţiile.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că printre operatorii de televiziune interesaţi de un posibil parteneriat cu MediaforEurope se află Television Francais 1 SA (Franţa), Media Capital (Portugalia) şi o subsidiară a grupului media spaniol Prisa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS