MEDIUCod roşu de caniculă în Europa

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea /

Cod roşu de caniculă în Europa

Previziunile sumbre în ceea ce priveşte temperaturile foarte crescute care vor fi înregistrate în Europa în această vară se adeveresc. Recordurile cad unul după altul, în premieră fiind declanşată alertă roşie de caniculă în câteva state. Temperaturile, deja ridicate, vor continua să urce în vestul Europei.

În Franţa, aproape toate regiunile sunt sub alertă de caniculă. Un nou record de temperatură a fost atins marţi la Bordeaux, cu 41,2 grade Celsius, iar Meteo France prezice temperaturi care nu au fost înregistrate de peste 70 de ani la Paris - mercurul termometrelor urmând să atingă joi 41 de grade Celsius. Recordul actual datează din 1947, cu 40,4 grade Celsius. În schimb, recordul de temperatură la nivelul întregii ţări, de 46 de grade Celsius înregistrat în sud, nu va fi depăşit. Pe de altă parte Belgia a declanşat pentru prima dată alertă roşie de caniculă. "Temperaturile vor urca până aproape de recordurile absolute", a anunţat Meteo Belgique, care se aşteapta, spre exemplu, la 38 de grade Celsius la Seraing, în nord-estul ţării. Recordul istoric datează din 27 iunie 1947, când s-au înregistrat 38,8 grade Celsius, corectat la 36,6 grade Celsius în momentul introducerii unor noi metode de măsurare a temperaturilor. Astfel, majoritatea serviciilor din oraşul Bruxelles se vor închide începând cu ora 13:00 miercuri, joi şi vineri, au anunţat autorităţile locale. În Flandra de Vest, guvernatorul a decretat interdicţia de a fuma şi de a face focul în spaţii deschise pentru a evita incendiile. Italia este la rândul său afectată de caniculă, iar autorităţile au ridicat alerta la nivelul 3 în cinci oraşe - la Bolzano, Brescia, Florenţa, Perugia şi Torino. Alerta de nivel 3 este declanşată în condiţiile unor "situaţii de urgenţă care pot afecta sănătatea persoanelor active şi sănătoase, nu doar a subgrupurilor cu risc, precum vârstnicii, copiii foarte mici şi persoanele cu boli cronice", au afirmat autorităţile italiene. Circa zece oraşe, inclusiv Roma, sunt vizate de alerta roşie de caniculă astăzi, care se aşteaptă a fi ziua cea mai fierbinte. La rândul său, Marea Britanie ar putea avea şi ea cea mai fierbinte zi din istoria sa: "Probabil vom depăşi recordul de căldură pentru luna iulie, de 36,7 grade Celsius, şi există chiar posibilitatea de a depăşi recordul absolut de 38,5 grade Celsius", a anunţat serviciul de meteorologie britanic (Met Office), citat de Agerpres. Olanda se află, de asemenea, sub alertă "portocalie", cu excepţia insulelor din nord, iar în Germania mercurul va ajunge în zilele următoare la 41 de grade Celsius în regiunea Köln. În landul Saarland se aşteap-tă să fie depăşit recordul absolut de 40,3 grade Celsius, datând din 2015, a anunţat agenţia meteo germană DWD. Jumătate din Elveţia se află sub alertă portocalie de caniculă, iar serviciul naţional de meteorologie anunţă o "dezgheţare majoră în munţii înalţi", urmând să se înregistreze 0 grade Celsius la altitudinea de 4.800 de metri.

Nici peste Ocean lucrurile nu stau mai bine. Potomac, râul care trece prin Washington, pe Coasta de Est a Statelor Unite, a depăşit un record de temperatură a apei în timpul caniculei din weekend-ul trecut, cu o temperatură de peste 34 de grade Celsius. Până în prezent, recordurile datau din verile anilor 2011 şi 2012, bazându-se pe date înregistrate începând cu 2007. Conform Agerpres, duminica trecută, temperatura a depăşit recordurile precedente cu un sfert de grad în apropiere de Little Falls, în amonte de capitala americană, ajungând la 34,3 grade Celsius la 1,2 metri de ţărm, la jumătatea distanţei dintre suprafaţă şi fund, conform bazei de date a US Geological Survey. Potrivit Washing-ton Post, care a făcut public acest record, temperatura în râu este cu cinci grade mai ridicată decât în mod normal.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS