Mediul privat lansează un demers de susţinere a românilor afectaţi de COVID-19

G.U.
Miscellanea / 25 noiembrie

Mediul privat lansează un demers de susţinere a românilor afectaţi de COVID-19

În contextul valului patru al pandemiei, în care România trece printr-o situaţie grea şi sistemul sanitar se află într-un impas, MedLife lansează astăzi, prin intermediul platformei RoMâine, un demers de susţinere a persoanelor afectate direct de coronavirus, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"După o perioadă foarte sumbră pentru noi ca ţară, cu sute de morţi pe zi şi zeci de mii de infectări de -COVID-19, pare că ne-am mai revenit puţin, însă sunt câteva categorii pentru care această revenire nu a schimbat situaţia; discutăm de medicii si asistenţii medicali din spitalele COVID-19 care sunt complet epuizati după mai bine de 20 de luni de luptă continuă cu boala, de copiii ai căror părinţi au fost răpuşi de noul coronavirus, de milioanele de pacienţi cronici care au stat departe de medici în toată această perioadă sau de miile de români din satele izolate care au fost uitaţi de sistemul sanitar, la propriu, în context pandemic. Pentru toate aceste categorii vulnerabile si afectate de pandemie, vrem să dăm o mână de ajutor. Şi sperăm ca pe această cale să se alăture acestui demers cât mai multe companii" a declarat Mihai Marcu, Preşedinte & CEO MedLife Group.

În cadrul acestui demers social se alătură din postura de partener şi un alt jucător important pe piaţa de servicii medicale private, Enayati Medical City, notează sursa citată.

"Ne bucurăm să fim parte a acestui demers de susţinere a românilor afectaţi de coronavirus. Noi, operatorii privaţi de sănătate trebuie să ne unim forţele pentru a ajuta pacienţii să poată accesa serviciile medicale de care au nevoie. Criza sanitară a blocat accesul acestora la spitalele de stat ţi credem că noi, cei din mediul privat, trebuie să ne unim forţele pentru a veni în întâmpinarea nevoilor medicale. De altfel, Enayati Medical City este oraşul medical deschis în anul pandemiei 2021, o investiţie de mari dimensiuni care rîspunde tuturor cerinţelor actuale şi pune la dispoziţia pacienţilor servicii integrate. Am răspuns apelului MedLife şi punem la dispoziţia pacienţilor nu doar cel mai mic tarif de spitalizare dar şi servicii gratuite pentru bolnavii cronici şi cei care au trecut prin COVID-19.", a declarat dr. Wargha Enayati, fondator Enayati Medical Cityr.

Demersul, parte a platformei de sănătate a României, cuprinde o serie de acţiuni ce vizează patru categorii greu încercate în această perioadă:

Echipe de voluntari şi sprijin de specialitate pentru personalul medical din spitalele COVID-19 - de peste 20 de luni, medicii şi asistenţii medicali din spitalele suport COVID-19 sunt în lina întâi pentru a înfrunta virusul. Deşi sunt extrem de epuizaţi, aceştia continuă să lupte pentru viaţa fiecărui pacient. Din empatie pentru eforturile colegilor de breaslă, MedLife va pune la dispoziţie o echipă de voluntari formată din medici şi asistenţi pentru a da o mână de ajutor personalului medical din spitalele aflate în prima linie în lupta cu virusul. De asemenea, compania va pune la dispoziţia cadrelor medicale din spitalele COVID-19 servicii gratuite de consiliere psihologică, pentru a le susţine să depăseaşcă această perioadă critică.

Sprijin psihologic pentru copiii lăsaţi orfani de COVID-19 - de la începutul pandemiei, zeci de mii de români au pierdut lupta cu virusul, lăsând în urmă mii de copii orfani. Pentru a veni în sprijinul lor şi a oferi o doză de speranţă acestei categorii vulnerabile, MedLife va oferi servicii gratuite de consiliere psihologică.Serviciile vor putea fi accesate pe baza completării unui formular şi a exprimării consimţământului din partea părintelui rămas în viaţă sau a tutorelui.

Pachete speciale de screening pentru pacienţii cu boli cronice şi pentru pacienţii care au trecut prin COVID-19 - cel mai recent sondaj derulat de MedLife a arătat ca peste jumătate din populaţia mediului urban a evitat să meargă la medic în ultimele 20 de luni, motivele principale fiind legate de frica şi lipsa unei urgenţe medicale. Din grijă pentru milioanele de pacienţi cu boli cronice, MedLife a creat pachete speciale de screening, astfel încât pacienţii să îşi poată monitoriza şi ţine sub control afecţiunile de care suferă. Colateral pachetelor pentru bolnavii cronici, Enayati Medical City în calitate de partener al demesului va pune la dispoziţie pacienţilor care au trecut prin forme severe de COVID-19, 100 de pachete de recuperare cu 3 zile de spitalizare, 100 de proceduri de fiziokinetoterapie de câte 10 zile fiecare şi câte 100 de consultatii la cardiologie, pneumologie şi geriatrie, plus cel mai mic tarif de spitalizare pentru pacienţi.

Servicii medicale gratuite pentru localnicii din satele izolate - sute de mii de români sunt uitaţi în satele izolate, iar pandemia a adâncit şi mai mult această criză, mulţi dintre ei fiind lipsiţi în totalitate de accesul la servicii medicale.Din respect pentru ei, MedLife a dat startul primului demers de sprijinire a românilor din satele izolate. Astfel, în perioada 14 - 21 noiembrie MedLife a pus la dispoziţie o Unitatea Medicală Mobilă care s-a deplasat împreună cu personal medical specializat în 3 judeţe din ţară - Braşov, Buzău şi Prahova - pentru a acorda servicii medicale de calitate - consultaţie, un set de analize, EKG şi ecografie abdominală, în mod gratuit, în special persoanelor în vârstă care nu se pot deplasa până la cel mai apropiat oraş pentru un consult.

Pe această cale, MedLife şi Enayati Medical City lansează un apel de mobilizare către toţi furnizorii de servicii medicale private şi nu numai, pentru a se alătura în acest demers în vederea susţinerii sistemului sanitar românesc, a personalului medical, dar şi a categoriilor vulnerabile, pentru că doar împreună putem construi un mâine mai bun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro