Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Meleşcanu şi Gorghiu, în luptă directă pentru şefia Senatului

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică /

Biroul Permanent a decis, ieri, că noul preşedinte al Senatului va fi ales săptămâna viitoare, marţi, 10 septembrie, deoarece luni senatorii vor avea activitate în teritoriu, pentru a participa la deschiderea anului şcolar.

Pentru funcţia de preşedinte al Senatului au fost anunţaţi până în prezent trei candidaţi: Teodor Meleşcanu, susţinut de PSD, Ion Popa, de la ALDE, şi Alina Gorghiu - propusă de PNL.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat, ieri, că senatorii formaţiunii pe care o conduce vor susţine candidatura Alinei Gorghiu pentru şefia Senatului.

Hunor a precizat: "Am discutat cu alţi liberali, ştiu de această candidatură, dar astăzi nu am abordat acest subiect cu domnul Orban. Dacă va exista această candidatură (n.r.- a Alinei Gorghiu) da, nu avem o problemă, nu e niciun secret. Dar deocamndată nu ştim, vedeţi acolo că e Meleşcanu, nu e Meleşcanu, are şi ALDE candidat".

Liderul UDMR a afirmat că maghiarii nu îl vor susţine pe Teodor Meleşcanu pentru această funcţie: "În ceea ce priveşte Senatul, am discutat cu colegii noştri din Senat, nu îl vom susţine pe domnul Meleşcanu. Nu e o ches-tiune personală, dar dacă nu susţinem Guvernul, nu-l susţinem la Senat pe domnul Meleşcanu. Dacă va exista din partea opoziţiei o candidatură aşa cum se anunţă, se preconizează, acea persoană va avea susţinerea noastră, dar trebuie să aşteptăm să fie clarificate aceste aspecte".

Eugen Tomac, preşedintele PMP, a declarat că formaţiunea sa politică va susţine susţine propunerea PNL pentru şefia Senatului. El a spus: "Am avut o discuţie cu cei cinci senatori ai PMP. Vom susţine propunerea de dreapta, respectiv candidatul PNL (n.r. - Alina Gorghiu). Sper ca aventura asta cu Meleşcanu, vânător de funcţii, să înceteze, pentru că nu sunt funcţiile lor, sunt funcţii în statul român".

Tomac a precizat că PMP va purta discuţii cu PNL privind susţinerea unei eventuale moţiuni de cenzură depusă de liberali. El a spus: "Vom susţine un demers legitim al opoziţiei de a încerca să coagulăm o majoritate care să trimită acasă guvernul Dăncilă. Este esenţial să fim consecvenţi".

Se pare că şansele cele mai mici pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Senatului le are candidatul ALDE, Ion Popa, şi că lupta se va da între Alina Gorghiu şi Teodor Meleşcanu, susţinut de PSD.

Amintim că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că cine va accepta o funcţie în Parlament fără susţinerea partidului va fi exclus. Referitor la afirmaţiile lui Meleşcanu cum că el nu ar putea fi exclus deoarece colegii săi ştiau înainte de luarea deciziei de intenţia sa de a candida pentru şefia Senatului, Tăriceanu a spus: "Astea sunt glumiţe. Sigur, registrul de glume, dar aici discutăm lucruri serioase, nu e cazul de glume".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS