Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019

MEMORANDUM DE ÎNŢELEGEREOMV, Mubadala şi Chandra Asri vor explora oportunităţi de colaborare în Indonezia

Ziarul BURSA #Internaţional /

OMV, Mubadala şi Chandra Asri au semnat un memorandum de înţelegere (MoU) pentru a explora oportunităţi de colaborare în sectorul petrochimic din Indonezia, se arată într-un comunicat al grupului energetic austriac.

Companiile vor înfiinţa grupuri de lucru care vor stabili un calendar pentru evaluarea oportunităţilor.

Rainer Seele, şeful OMV, a declarat: "În strategia noastră, intenţionăm de asemenea să internaţionalizăm şi să extindem afacerile noastre din petrochimie pe pieţele care înregistrează creşteri. De aceea explorăm diverse oportunităţi în zonele unde cererea este în creştere. Amplasarea Indoneziei, precum şi faptul că Chandra Asri este cea mai mare companie petrochimică integrată a ţării, pune firma într-o poziţie foarte solidă - vrem într-adevăr să mergem mai departe cu aceste discuţii productive". .

Colaborarea din Indonezia vine după ce în luna martie compania petrolieră Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) a semnat trei memorandumuri de înţelegere cu grupul energetic austriac OMV AG şi producătorul de mase plastice Borealis pentru "a explora noi oportunităţi de colaborare în sectorul petrochimic", relatează Agerpres.

Producătorul de mase plastice Borealis este deţinut de fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi, Mubadala, şi grupul energetic aus­triac OMV. Borealis are 6.500 de angajaţi şi anul trecut a raportat vânzări de 7,5 miliarde de euro (8,6 miliarde de dolari). Mubadala deţine 64% din Borealis, în timp ce participaţia OMV este de 36%. La rândul său, Mubadala este al doilea mare acţionar al OMV, după statul austriac.

"Vrem să avem un model integrat de afaceri în Abu Dhabi - de la sonde la rafinare şi petrochimie până la marketing şi tranzacţii pe pieţele internaţionale", le spunea, recent, acţionarilor şeful celei de-a doua mari companii listate din Austria.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS