Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Merkel condamnă saluturile naziste ale extremiştilor de dreapta

V.D.
Internaţional /

Angela Merkel

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat, în timpul unui discurs în faţa parlamentului, atacurile xenofobe şi folosirea salutului nazist de către extremiştii de dreapta în timpul demonstraţiilor de la Chemnitz, scrie Reuters.

"Nu există nicio scuză sau vreun motiv pentru a vâna oamenii, folosind violenţă şi sloganuri naziste, arătând ostilitate către oamenii care arată diferit, care au un restaurant evreiesc sau pentru atacurile asupra poliţiştilor", a afirmat Merkel în Bundestag.

"Nu vom permite ca grupuri majore din societatea noastră să fie excluse tacit", a precizat ea, adăugând că atât evreii, musulmanii, creştinii cât şi ateii fac parte din societatea germană.

Ea a răspuns, astfel, unui discurs al şefului partidului de extremă-dreapta, Alternativa pentru Germania (AfD), Alexander Gauland, care afirmase că "pacea internă" a ţării se află în pericol.

"Pe cât de dezgustătoare ar fi saluturile naziste, aş dori să vă reamintesc că evenimentul cu adevărat important din Chemnitz a fost fapta comisă de cei doi azilanţi", a afirmat Gauland.

El a acuzat-o pe Merkel că distribuie ştiri false despre demonstraţie şi că îl susţine pe Hans-Georg Maassen, şeful serviciilor secrete, care este criticat pentru că a pus la îndoială imaginile video în care pot fi văzute grupări infracţionale ale imigranţilor.

"Adevărul este că nu a existat nicio vânătoare în Chemnitz... Cetăţenii care au demonstrat au fost puşi sub acuzare. Nu aveţi nimic de oferit oamenilor acestei ţări decât încăpăţânare, dogmatism şi insulte. Vă baricadaţi în cancelarie, departe de realitate!", a adăugat Gauland, adresându-se direct lui Merkel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS