Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Merkel îl avertizează pe Johnson că un acord al Brexitului este foarte "improbabil"

D.I.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Cancelarul german Angela Merkel l-a avertizat marţi pe premierul britanic Boris Johnson că un acord al Brexitului se anunţă "extrem de improbabil", din cauză că Londra nu face alte propuneri cu privire la Irlanda, a declarat o sursă de la Downing Street, relatează AFP.

Cei doi au discutat la telefon - în timp ce la Bruxelles au loc negocieri dificile în vederea evitării unei ieşiri a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) fără acord ("no deal") la 31 octombrie - despre baza unui proiect prezentat miercuri de Johnson.

Având în vedere ceea ce au discutat, un acord este "practic imposibil" - consideră Downing Street -, potrivit acestei surse.

"ÎNCĂ INSUFICIENT PENTRU A CONVIGE"

Contactat de AFP, Guvernul german a refuzat să facă vreun comentariu despre ceea ce au discutat Merkel şi Johnson.

Potrivit unei surse europene de la Bruxelles, "nu s-a mişcat nimic" în negocierile de luni, iar "modificările" operate de Londra până acum "nu schimbă mare lucru".

Astfel, proiectul Londrei "nu este încă suficient pentru a convonge" Bruxellesul, iar "în acest ritm nu vedem cum am putea fi pregătiţi pentru Consiliul" European de la 17-18 octombrie, a declarat altăsursă.

Ajuns la putere la sfârşitul lui iulie, Boris Johnson s-a angajat să scoată Regatul Unit din UE cu orice preţ la 31 octombrie, după două amânări anterioare, în pofida unei legi care-l obligă să ceară o amânare de trei luni în cazul în care nu se ajunge la un acord până la 19 octombrie, imediat după summitul european, prezentat drept al ultimei şanse.

În Regatul Unit circulă zvonuri potrivit cărora Boris Johnson vrea să ocolească legea, pe care s-a angajat cu toate acestea să o respecte, prin exploatarea unei eventuale falii sau cerând unui stat membru UE să se opună prin veto unei amânări.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Nu mai vrea Brexit nimeni nici macar in UK... asa ca chestia a ajuns o marota si motic de scris ceva in plus in presa .. e tabu ... brexitu... iar clovnul va ajunge ori arestat ori pe lista de priministrii care s-au luptat cu morile de vant... :)

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. America vrea brexitul si o sa aiba loc la sfarsitu lunii infrastructura este deja pregatita :)) personal cred ca anglia o sa sufere o perioada dar tot o sa fie mai castigata decat noi care o sa fim tot in Ue si tot degeaba

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS