Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Merkel îndeamnă UE să rămână "unită" după prezentarea compromisului Londrei

D.D.
Internaţional /

Angela Merkel

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel i-a îndemnat miercuri pe europeni la "unitate", după ce Londra şi-a prezentat "compromisul", menit să evite un Brexit fără acord ("no deal"), relatează AFP.

"Este foarte important ca noi să rămânem uniţi" în cadrul Uniunii Europene (UE) cu 27 de state membre, a îndemnat Angela Merkel într-o conferinţă de presă comună cu premierul olandez Mark Rutte, la Berlin.

"Vom examina cu atenţie propunerile" Regatului Unit, a declarat ea, precizând că "nu poate spune nimic" despre ele pentru moment.

Merkel a adăugat că negociatorul-şal UE al Brexitului, francezul Michel Barnier are susţinerea deplină a statelor membre ale Uniunii.

"Noi avem încredere în Michel Barnier şi vom vorbi din nou (despre compromis) mai târziu", a spus ea.

Guvernul britanic şi-a publicat miercuri propunerea de compromis cu privire la frontiera irlandeză, în vederea evitării unei ieşiri a Regatului Unit din UE fără acord la 31 octombrie, care permite, potrivit Londrei, evitarea unor controale vamale fizice la frontieră.

Acest plan, care înlocuieşte foarte criticatul "backstop" din precedentul acord încheiat de Theresa May cu UE, prevede ca Irlanda de Nord să facă parte din aceeaşi zonă vamală cu Marea Britanie, dar ca provincia britanică să păstreze reglementările europene pe timpul unei perioade de tranziţie.

Premierul britanic Boris Johnson a dat un ultimatum şi a avertizat miercuri - în faţa membrilor Partidului său Conservator, în ultima zi a Congresului anual, la Manchester, în nord-vestul Angliei - că, în cazul unei respingeri a planului său, Regatul Unit va părăsi UE la 31 octombrie, "orice s-ar întâmpla".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS