MET Group intră pe segmentul producţiei de energie din surse regenerabile din România

G.D.
Companii / 6 decembrie 2022

Florin Frunză, CEO MET Romania Energy

Florin Frunză, CEO MET Romania Energy

Compania europeană de energie MET Group, cu sediul în Elveţia, anunţă intrarea pe piaţa din România de producţie de energie din surse regenerabile, prin achiziţionarea integrală a participaţiei într-un proiect solar aflat în stadiu avansat de proiectare, conform unui comunicat remis redacţiei. Proiectul de 52 MWp ar putea ajunge la stadiul de "ready-to-build" până în primul trimestru al anului 2023.

Potrivit sursei citate, MET a semnat un acord pentru achiziţia companiei care deţine drepturile pentru un proiect fotovoltaic de 52 MWp. Proiectul, care poate ajunge la o producţie de energie de aproximativ 82 GWh pe an - echivalentul consumului anual din circa 50.000 de gospodării - este amplasat în sudul României, în apropiere de Bucureşti şi ar putea deveni operaţional în 2024.

România este a patra piaţă unde MET Group preia proiecte de producţie de energie din surse regenerabile, după tranzacţii similare în Italia, Spania şi Polonia. MET a anunţat cumpărarea unui proiect fotovoltaic în Italia de 213 MWp, în Spania a unui proiect aflat în etapa "ready-to-build" de 50 MWp şi, respectiv a unui proiect de 60 MWp în Polonia. . Proiectele din Italia vor fi gestionate prin Keppel MET Renewables AG, un joint-venture care are la bază parteneriatul strategic dintre MET şi Keppel Infrastructure pentru identificarea de oportunităţi în Europa de Vest pe segmentul producţiei de energie din surse regenerabile.

Proiectul fotovoltaic din România se încadrează în strategia MET Group de dezvoltare a portofoliului european de pe segmentul regenerabile, reprezentând un pas important în atingerea obiectivelor grupului în acest sens. La nivelul MET există o divizie specială pentru administrarea Activelor Verzi, care oferă expertiza necesară şi sprijinul pentru implementarea strategiei pe segmentul regenerabile, obiectivul grupului fiind de a atinge un portofoliu verde de 2 GW până în 2026, devenind astfel jucător activ în tranziţia energetică din Europa.

MET Group este deja prezent în România de peste 13 ani prin subsidiara locală MET Romania Energy, furnizând energie electrică, gaze naturale şi alte servicii energetice pentru consumatori casnici şi industriali.

Octavian Georgescu, şeful diviziei MET pentru producţia de energie din surse regenerabile a declarat: "Ne bucurăm să adăugăm România portofoliului de active pentru producţia de energie din surse regenerabile, printr-un proiect atât de promiţător. Urmărim piaţa din România de ceva timp, reuşind să dezvoltăm parteneriate foarte bune cu dezvoltatori locali. Avem, de asemenea, o bază importantă de alte proiecte locale la care ne uităm pentru viitoare achiziţii. Sunt încrezător în ceea ce priveşte evoluţia segmentului de regenerabile în România, o piaţă matură, în acelaşi timp, însă, oferim investitorilor un echilibru în ceea ce priveşte raportul risc-beneficii".

Florin Frunză, CEO MET Romania Energy a declarat: "Noul proiect de panouri fotovoltaice marchează un moment notabil pentru MET Group, fiind prima investiţie în producţia de energie din surse regenerabile din România. MET România asigură astfel, o simbioză perfectă, între noua capacitate de producţie de ultima generaţie şi portofoliul local de energie şi servicii conexe oferit consumatorilor de pe piaţa locală. Investiţia este, totodată, o reconfirmare a faptului ca ţara noastră este un pilon important în strategia grupului de a dezvolta şi diversifica capacităţi de producţie de energie din surse regenerabile şi am credinţa că aceasta este doar începutul în materie de investiţii în energie verde la noi", se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro