MET Group - venituri consolidate de 24,5 miliarde euro în 2023

F.D.
Companii / 16 aprilie

MET Group - venituri consolidate de 24,5 miliarde euro în 2023

MET Group, furnizor de servicii energetice integrate, a înregistrat al doilea cel mai profitabil an al său pe fondul unor venituri consolidate de 24,5 miliarde de euro. Veniturile companiei au scăzut de la 41,5 miliarde de euro în 2022, reflectând noul mediu de business, cu preţuri mai mici, conform unui comunicat de presă al companiei.

MET Group a reuşit să aprofundeze şi să îşi extindă accesul la facilităţile financiare, printre care se numără şi lansarea unei noi facilităţi de împrumut în valoare de 1,33 miliarde de euro, alături de multiple acorduri bilaterale. MET consideră că angajamentul partenerilor săi financiari este un semn clar de încredere în modelul integrat de vânzări şi tranzacţionare al companiei, în creşterea activelor, precum şi în capacitatea de gestionare a riscurilor.

Ca parte a strategiei sale de creştere şi a angajamentului de a susţine tranziţia energetică, MET a pus în funcţiune trei noi parcuri fotovoltaice în Spania şi în Ungaria, iar în prezent compania a ajuns la o capacitate totală de 391 MW. De asemenea, compania şi-a aprofundat segmentul de dezvoltare a energiei regenerabile cu noi intrări pe pieţele din Elveţia, Germania şi Polonia.

MET Group şi-a extins activităţile în cadrul segmentului de Vânzări şi Tranzacţionare, în special prin intrarea pe piaţa franceză. De asemenea, a continuat să îşi extindă activitatea în domeniul gazelor naturale lichefiate (LNG), având cea mai diversificată structură de import, din punct de vedere geografic, din Europa. MET deţine capacităţi pe termen lung în Germania, Spania şi Croaţia, având importuri în 8 ţări diferite - inclusiv în Marea Mediterană (Grecia, Italia, Croaţia, Spania), Europa de Nord-Vest (Regatul Unit, Belgia, Germania) şi regiunea nordică (Finlanda). MET a livrat aproximativ 2 mtpa (30-40 de încărcături pe an) în ultimii doi ani.

De asemenea, în anul 2023 a fost inaugurat biroul MET din Singapore. MET Asia, o subsidiară deţinută în proporţie de 90% de MET Group şi 10% de Keppel, se va concentra pe dezvoltarea portofoliului de LNG al Grupului, urmărind în acelaşi timp în mod activ strategiile de active locale.

Reflectând această creştere, MET Group are în prezent aproape 1.000 de angajaţi în 15 ţări, reprezentând peste 50 de naţionalităţi.

Benjamin Lakatos, preşedintele şi directorul general al MET Group, a declarat: "În 2022, MET şi-a demonstrat capacitatea de a traversa cu succes prin cele mai turbulente pieţe energetice din ultimele decenii. În 2023, Grupul a demonstrat puterea şi profitabilitatea inerentă a modelului său de afaceri integrat pe pieţe mai puţin volatile. Privind către viitor, vom continua să ne bazăm pe echipa noastră extrem de motivată, excepţională şi multiculturală, pentru a prospera pe parcursul tranziţiei energetice."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb