Meta Estate Trust dă startul IPO-ului şi vizează majorarea capitalui social cu 25 milioane lei

G.D.
Piaţa de Capital / 15 iulie

Eugen Voicu

Eugen Voicu

Meta Estate Trust, companie de tip holding ce activează în sectorul imobilar printr-un model investiţional în premieră pe piaţa din România, anunţă că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de Ofertă Publică Iniţială (IPO) al companiei, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, Meta Estate Trust va desfăşura IPO-ul în vederea majorării capitalului social şi, ulterior, al listării pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, în perioada 20 iulie - 02 August 2022. Noile acţiuni pot fi subscrise la 1,14 lei/acţiune în prima săptămână, respectiv 1,20 lei/acţiune în cea de-a doua săptămână de subscriere.

Potrivit sursei citate, compania vizează majorarea capitalului social cu 25 de milioane de lei, o creştere cu 33% comparativ cu capitalul social actual. Meta Estate Trust va oferi astfel investitorilor din piaţa de capital posibilitatea de a achiziţiona un număr maxim total de 25 de milioane de acţiuni. De asemenea, preţul de subscriere este de 1,2 lei/acţiune, un preţ cu discount faţă de evaluarea companiei de 1,58 lei/acţiune. Mai mult de atât, în perioada 20 - 26 iulie, compania va oferi un discount adiţional de 5% din preţul de subscriere, ajungând astfel la 1,14 lei/acţiune.

Potrivit companiei, valoarea minimă de subscriere este de 5.000 de acţiuni, în timp ce, în cazul suprasubscrierii, pentru a se determina numărul de acţiuni ce revine fiecărui investitor, se va folosi metoda de alocare pro-rata. În cadrul ofertei publice iniţiale, Meta Estate Trust beneficiază de asistenţa juridică a Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii, în timp ce evaluarea companiei a fost realizată de Veridio. De asemenea, BRK Financial Group asigură intermedierea.

"Meta Estate Trust aduce, pe piaţa din România, un model de business inovator, agil şi mai ales rezilient în perioadele de incertitudine şi de corecţie a pieţei. Realizarea IPO-ului, urmat de listarea pe piaţa secundară a Bursei de Valori Bucureşti a fost, încă de la început, parte din strategia de business a companiei deoarece ne dorim să punem la dispoziţia celor interesaţi de piaţa imobiliară o alternativă atractivă investiţiilor tradiţionale ce oferă protecţie la inflaţie în contextul economic actual şi, de asemenea, lichiditatea oferită de piaţa de capital", a declarat Eugen Voicu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Meta Estate Trust.

Potrivit afirmaţiilor sale, fondurile obţinute în urma ofertei publice iniţiale derulate vor fi direcţionate către creşterea portofoliului de active al companiei şi dezvoltarea de noi linii de business.

"Din poziţia de pionier pe segmentul de profil, ne dorim să fructificăm inteligent oportunităţile oferite de piaţă, de aceea sumele obţinute în urma ofertei de acţiuni vor fi utilizate pentru creşterea, consolidarea şi lărgirea portofoliului de active. În contextul de piaţă actual, în care investiţiile imobiliare reprezintă active de refugiu, modelul de business aplicat de Meta Estate Trust asigură o diminuare a riscurilor prin diversificare atât geografică, cât şi pe segmente de piaţă, dar mai ales printr-o rotaţie rapidă a capitalului", a mai spus Eugen Voicu.

Acesta a subliniat că un alt avantaj al Meta Estate Trust, odată cu listarea pe bursă, este dat de faptul că investitorii se vor bucura de lichiditate pentru o clasă de active tradiţional ilichidă.

Reprezentantul companiei a mai afirmat, de asemenea, că acţionarii reprezentând peste 50% din capitalul actual al companiei şi-au luat angajamentul de a nu-şi vinde acţiunile pe o perioadă de minim 6 luni de la listarea la bursă.

"Ne bucurăm că o mare parte dintre acţionarii actuali, membrii fondatori, echipa de management cât şi Advisory Board-ul şi-au enunţat, o dată în plus, încrederea în modelul de business abordat de compania noastră. Astfel, ca dovadă a angajamentului lor pe termen lung, chiar dacă acţiunile Meta Estate Trust vor intra la tranzacţionare în luna august, aceştia nu îşi vor înstrăina portofoliul pe o perioadă de 6 luni", a încheiat Eugen Voicu, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 10 )

 1. Mai buna ca Hidro ce mai discutam.

  De asemenea figura smerita a dl. Voicu imi confera un plus de incredere. 

  frate mai vad si eu un ipo la bvbica ca m-am saturat d-alde pp-uri pp-uri vin prin pp si apoi controverse ca domne unii descarca si etc. fa frate ipo plateste toate taxele consultanta si desi stiu ca nu sunt putine si e mai riguros, vino cu o oferta pt toti investitorii, pan in ultimii 5 ani am avut ONE TTS SI AQ, in schimb zeci si zeci de pepeuri...deci bravo, astept inca 5-10 ipo-uri anul asta si o sa consider ca ne dezvoltam ca bursa, eu zic ca e un barometru important, daca ne uitam la CATE IPOURI au fost in ultimii 15 ani............e ridicol..

  Nu-i rea ca idee, dar aici m-a busit rasul:

  "În contextul de piaţă actual, în care investiţiile imobiliare reprezintă active de refugiu" :)))) 

  1. Așa e, doar ca refugiul s-a oprit la zidăria acoperită cu o copertina pe care scrie "de vânzare...telxxx "

   Printre randuri, inscrise sunt tot felul de manipulari la care bietul roman pune botul inconstient.

   Sunt peste tot, inclusiv la stiri, etc. Sper sa ne desteptam, totusi! 

  ce per le iese?

  1. Le iese PER-ul pe nas, asta-i clar!

  Ce plan au cu dividendele? Le vor acorda anual?

  Brk ??? Sa fim seriosi ... combinații doar pt ei și acoliții lor de la de la portar ( or avea ?) panq la directori ....frb , Cab și lista poate continua .. Orice aduc oamenii ăștia indiferent de companie pe ce pun mâna ... distrug tot ! Luați cu doua mâini !

  1. sa ne explici cum au pus pana si au distrus arobs sau holde agri, ca tot ei au intermediat, hai, baga mare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro