MetaWealth s-a lansat în România

D.T.
Companii / 17 martie 2023

MetaWealth s-a lansat în România

Startup-ul Fintech MetaWealth, cu birouri în Bucureşti, Dublin şi Toronto, care a fost fondat de un grup de investitori de calibru pasionaţi de fintech şi având experienţă la nivel global din America de Nord până în Uniunea Europeană, s-a lansat în România, conectând vânzătorii de active imobiliare cu micii investitori/cumpărătorii printr-o oportunitate de investiţii pentru industria imobiliară, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, lansarea în România coincide cu lansarea internaţională a fintech-ului în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi Canada, şi vine pe fondul unei îngrijorări globale accentuate referitoare la stabilitatea sistemelor operaţionale bancare din Statele Unite ale Americii.

"Domeniul imobiliar a fost dintotdeauna o investiţie mult mai sigură, mai ales în perioade turbulente când valoarea banilor se depreciază şi activele intangibile îşi pierd valoarea", spune Michael Topolinski, co-fondator MetaWealth.

"Când ne-am imaginat prima dată proiectul MetaWealth, eu şi partenerii mei am vrut să aducem laolaltă industriile pe care le cunoaştem cel mai bine - imobiliare şi tehnologie - pentru a oferi investitorilor imobiliari un instrument revoluţionar perfect sincronizat cu lumea de astăzi. Sistemul bancar românesc este unul dintre cele mai solide din Europa şi a fost mereu un partener puternic şi de încredere pentru domeniul imobiliar, dar ne bucurăm să lansăm MetaWealth în acest context şi să punem la dispoziţia dezvoltatorilor locali o platformă care îi ajută să îşi ducă proiectele la nivelul investiţional global", adaugă acesta.

Printre fondatorii şi proprietarii MetaWealth se numără doi investitori şi dezvoltatori imobiliari cu experienţă - Michael Topolinski şi Richard McLaughlin-Duane - cu un portofoliu cumulat de investiţii şi proiecte imobiliare în dezvoltare de 1,3 miliarde USD, Amr Adawi, un antreprenor cu experienţă directă în dezvoltarea unor startup-uri fintech cu active de peste 8 miliarde USD, şi Darren Carvalho, fost vicepreşedinte la Goldman Sachs, care aduce în proiect o experienţă aprofundată acumulată lucrând cu portofoliul de companii şi startup-uri existente şi potenţiale al GS Growth Equity Group, precizează comunicatului.

"Investiţia în proprietăţi imobiliare este un proces complex, care durează aproape 6 luni pentru un investitor imobiliar profesionist şi implică verificarea bunului, semnarea actelor, preluarea proprietăţii, închirierea acesteia şi gestionarea ei ulterioară", spune Darren Carvalho, co-fondator.

"Prin intermediul MetaWealth, oricine poate obţine beneficiile economice ale investiţiilor în proprietăţi imobiliare, printr-un proces care durează doar 5-10 minute, faţă de cele 6 luni necesare în mod normal pentru documentarea, realizarea şi finalizarea unei astfel de investiţii", mai adaugă acesta.

Acest lucru este posibil prin intermediul aplicaţiei mobile MetaWealth, care permite utilizatorilor să achiziţioneze active imobiliare deja verificate de experţi şi închiriate, sub formă de token-uri digitale. Utilizatorii vor beneficia astfel de randamente din chirii, precum şi din aprecierea activelor, cu o investiţie iniţială de cel puţin 100 de dolari.

Investitorii vor beneficia, potrivit comunicatului, de un flux de venituri pasive pe termen lung, care generează un randament constant de aproximativ 6-7% pe an reprezentând venituri din chirii, precum şi o apreciere suplimentară a activelor estimată la 5-8% pe an.

În acelaşi timp, activele imobiliare aduc utilizatorilor şi un Profit la Achiziţie (Profit on Purchase - PoP) imediat, rezultat din diferenţa dintre preţul de achiziţie şi evaluarea oficială de piaţă a activului, realizată recent de Colliers International. De exemplu, pentru primul activ imobiliar disponibil acum la lansarea aplicaţiei, reducerea negociată de MetaWealth la achiziţie este de peste 357.000 USD, ceea ce reprezintă un preţ cu 17,5% mai mic faţă de preţul pieţei.

Pe de altă parte, dezvoltatorii imobiliari şi proprietarii au acum oportunitatea să îşi prezinte activele unui public global, având astfel acces la noi investitori şi structuri de capital inovatoare, se mai precizează în comunicat.

"Ne concentrăm pe oportunităţi de investiţii care au cel mai bun potenţial de câştig ajustat la risc, de la proiecte rezidenţiale la clădiri de birouri, retail sau logistică. În prezent, platforma MetaWealth are în portofoliu un activ imobiliar în valoare de 2 milioane USD (30 de apartamente noi fără ipotecă, închiriate integral), iar al doilea activ în valoare de 2,5 milioane USD va fi disponibil la începutul lunii aprilie.

De asemenea, suntem în negocieri pentru al treilea şi al patrulea activ imobiliar care urmează să fie integrate în platforma MetaWealth, obiectivul nostru fiind să integrăm pe platformă 8 active imobiliare, cu o valoare cumulată de peste 60 de milioane de dolari şi să ajungem la un total de 20.000 de utilizatori activi, până la sfârşitul anului", adaugă Michael Topolinski, co-fondator.

"MetaWealth se adresează cu precădere profesioniştilor, din mediul urban, cu un nivel de venit peste media naţională, care doresc să îşi investească economiile în mod sigur şi profitabil, dar care, în general, nu îşi pot permite să dedice timp şi bani pentru a achiziţiona un întreg activ imobiliar. Funcţionalităţile de securitate şi conformitate de ultimă generaţie integrate în platformă, inclusiv procesele KYC integrate şi standardele ridicate adoptate, oferă un mediu de investiţii sigur şi securizat pentru toate părţile implicate", subliniază Amr Adawi, co-fondator.

"MetaWealth a dezvoltat o tehnologie proprie în curs de brevetare care utilizează tehnologia Web3, inclusiv blockchain, pentru a crea o infrastructură digitală şi servicii sigure, securizate şi transparente. Această platformă nu numai că simplifică procesul de tranzacţionare, reducând atât durata, cât şi costurile aferente, ci revoluţionează piaţa tradiţională de investiţii imobiliare cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generaţie, care schimbă modul în care investiţiile sunt realizate la nivel global", concluzionează el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9655
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5555
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9096
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7186

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb