Metropolitan Life a depăşit pragul de deţinere de 5% din Transport Trade Services

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 ianuarie

Sursa foto: facebook /TTS (Transport Trade Services)

Sursa foto: facebook /TTS (Transport Trade Services)

English Version

Fondurile de pensii Pilon II aveau 22% din transportatorul fluvial, în luna noiembrie 2023

Brokerii estimează un dividend cu randament de circa 4% pentru acţiunile TTS, faţă de preţurile curente

Fondul privat de pensii Metropolitan Life a depăşit, la începutul săptâmânii trecute, pragul de deţinere de 5% din capitalul transportatorului fluvial şi operatorului portuar Transport Trade Services (TTS), se arată într-un raport al companiei publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform documentului, Metropolitan Life ajunsese să aibă, în data de 22 ianuarie, 3,05 milioane de acţiuni TTS, echivalentul a 5,09% din transportatorul fluvial.

La finele lunii noiembrie, patru fonduri de pensii Pilon II deţineau circa 21,9% din acţiunile Transport Trade Services, conform calculelor noastre pe baza raportărilor administratorilor şi a datelor de la BVB. Astfel, fondul NN Pensii avea aproape 7,6% din TTS, fondul Vital administrat de Carpathia Pensii deţinea 6,7%, Metropolitan Life avea 4,9%, în vreme ce fondul de pensii obligatorii administrat de BCR deţinea 2,7% din capitalul transportatorului fluvial şi operatorului portuar.

Administratorii fondurilor de pensii au atras atenţia, în repetate rânduri, că oferta de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti este prea redusă pentru sumele care se acumulează în conturile viitorilor pensionari, astfel încât sunt nevoiţi să se orienteze din ce în ce mai mult către acţiuni străine.

Transport Trade Services beneficiază de reconfigurările lanţurilor logistice la nivel regional, în contextul războiului din Ucraina. Pentru 2023 se conturează o creştere mare a profitabilităţii, în condiţiile în care în primele nouă luni rezultatul a fost cu 84% peste cel din acelaşi interval al anului 2022.

Anul trecut acţiunile companiei au avut o creştere puternică, de 135,6%, iar cu tot cu dividende randamentul total brut se ridică la 140,4%.

Pentru acest an brokerii se aşteaptă ca Transport Trade Services să plătească dividende, media estimărilor echivalând cu un randament brut de 4,3%, faţă de preţul acţiunii TTS din data de 25 ianuarie, de 28,8 lei.

Mai detaliat, Prime Transaction estimează un dividend de 1,47 lei, echivalentul unui randament de 5,1%, Goldring un dividend de 1,013 lei, cu randament de 3,51%, iar Tradeville se aşteaptă la un dividend de 1,245 lei, cu un randament de 4,32%.

Cel mai mare acţionar al Transport Trade Services este Mircea Mihăilescu, ce deţine 25,3% din compania a cărei evaluare bursieră se ridică la circa 1,7 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb