Metrorex estimează pentru acest an pierderi de de 377,89 milioane lei

B.D.
Companii /

Metrorex estimează pentru acest an pierderi de de 377,89 milioane lei

Metrorex estimează pentru acest an pierderi de de 377,89 milioane lei, la venituri totale de 3,23 miliarde lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli aferent acestui an, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Cheltuielile totale sunt bugetate la 3,61 miliarde lei, iar cheltuielile cu personalul la 777,85 milioane lei.

"În bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 sunt programate venituri totale cu o creştere, faţă de realizările anului precedent, cu 250,71%, a cheltuielilor totale cu o creştere cu 254,95%, compania programând o pierdere de 377,891 milioane lei. Pierderea provine din cheltuielile conjuncturale (de exploatare şi personal) necesare punerii în funcţiune a Magistralei 5, nivelul subvenţiei alocată în anul 2020 neacoperind această cheltuială", arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Începând cu semestrul II 2020, veniturile din exploatare vor creşte în urma punerii în funcţiune a Magistralei 5, arată proiectul.

"Majorarea cheltuielilor de natură salarială s-a efectuat ca urmare a necesităţii angajării eşalonate a 947 de salariaţi pentru Magistrala 5 şi a reîntregirii acestor cheltuieli începând cu 1 noiembrie 2019", se mai precizează în nota de fundamentare.

Cheltuielile cu investiţiile sunt estimate la 856,33 milioane lei.

Metrorex estimează pentru finalul anului un număr de 5.861 salariaţi. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 10.263 lei.

Compania estimează pentru sfârşitul anului plăţi restante de 77,65 milioane lei şi creanţe restante de 3,6 milioane lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS