MF: "O nouă ediţie Tezaur - Dobânzi neimpozabile de până la 6,75% pe an la titlurile de stat"

T.B.
Ştiri utilitare / 12 februarie

MF: "O nouă ediţie Tezaur - Dobânzi neimpozabile de până la 6,75% pe an la titlurile de stat"

Începând de azi, 12 februarie 2024, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,75%, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor, remis redacţiei. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată, potrivit sursei.

Titlurile de stat pot fi cumpărate, conform sursei menţionate:

" - Între 12 februarie 2024 - 7 martie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;

- Între 12 februarie 2024 - 8 martie 2024 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;

- Între 12 februarie 2024 - 7 martie 2024 în mediul urban şi 12 februarie 2024 - 6 martie 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A."

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune, conform sursei citate. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans, adaugă sursa. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri, transmite Ministerul Finanţelor.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile, informează sursa.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice, arată datele comunicatului.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secţiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro, informează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Ce face Consiliul Concurenței?

  De ce nu amendează Statul cu 10% din CA / PIB ptr ca încalcă legile si face concurență neloială saracelor banci? De ce dobânda obținută de la banci se impiziteaza legal, iar dobânda oferită prin TS nu se impoziteaza? In plus, cum își permite statul ca sa ofere o dobândă la TS identica cu dobândă ROBOR ptr credite?

  Concurenta neloială, totală!! 

  1. isi permite dobanda asta pt ca exista cerere. ei incearca. dc tine tine. altfel vor creste dobanda, ca foamea de bani e mare. deci dc nu-ti convine pretul, uita-te in stanga, dreapta, sa vezi cine ia la dobanzile astea si trage dobanda in jos.

  ii impoziteaza destul in pret "Cartofi"!

  s c c r e t 

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Mar. 2024
Euro (EUR)Euro4.9699
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5984
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.5750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
uniprest.ro
hipo.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb