Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”

MFP a atras, ieri, peste 1,7 miliarde lei de la bănci

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 1,018 miliarde lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark şi una de certificate cu discount, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Din suma totală, MFP a împrumutat 299,9 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount cu o maturitate reziduală de 12 luni, la un randament mediu de 3,26% pe an. Valoarea nominală a emisiunii de ieri a fost de 300 de milioane de lei, iar băncile au subscris 623,6 milioane de lei.

De asemenea, MFP a atras 718,4 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni benchmark cu o maturitate reziduală de 140 de luni, la un randament mediu de 4,72% pe an. Valoarea nominală a emisiunii de ieri a fost de 600 de milioane de lei, iar băncile au subscris 1,37 miliarde lei.

Pentru astăzi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 90 de milioane de lei la randamentul stabilit ieri, .

Ministerul Finanţelor Publice a planificat, conform Agerpres, împrumuturi de la băncile comerciale, pentru luna ianuarie, de 4,4 miliarde lei, din care 300 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este mai redusă cu 930 de milioane de lei faţă de cea programată pentru luna decembrie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS