Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

MFP a împrumutat 300 milioane lei de la bănci

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 300 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitatea la 154 de luni, la un randament mediu de 5,33% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR). Valoarea nominală a emisiunii de ieri a fost de 300 de milioane de lei, iar băncile au subscris 356,3 milioane de lei. Pentru astăzi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 45 de milioane de lei, la randamentul stabilit ieri.

Ministerul Finanţelor Publice a planificat, pentru decembrie, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,28 miliarde de lei, din care 3,8 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Conform Agerpres, sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Faţă de luna noiembrie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 420 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS