MFP a împrumutat, ieri, peste 800 milioane lei de la bănci

A. P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 martie 2020

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, ieri, 800,9 milioa-ne lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 65 de luni, la un randament mediu de 3,57% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii de ieri a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris peste 1,16 miliarde lei.

Astăzi, este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 milioane lei, la randamentul stabilit ieri.

MFP a planificat, pentru luna în curs, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde lei, din care 400 milioane lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 4 miliarde lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 600 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este cu 15 milioane de lei mai mică faţă de cea programată pentru luna februarie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, pentru 19 martie este programată o licitaţie pentru certificate de trezorerie cu discount, în valoare de 400 de milioane de lei, pe o perioadă de 364 de zile, data scadenţei fiind 22 martie 2021.

Ministerul de Finanţe a programat şi şapte emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 4 miliarde lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoa-rea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (600 milioane de lei în total), potrivit Agerpres. Emisiunile vor fi de 700 de milioane lei (două emisiuni), 600 de milioane lei şi 500 milioane lei (patru emisiuni).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro