Microsoft anunţă primul update major pentru Windows 10

Adina Lateş
Companii / 12 noiembrie 2015

Astăzi, Terry Myerson, vicepresedinte executiv, divizia Windows şi Dispozitive (Windows and Devices Group), a anunţat disponibilitatea primului update major al Windows 10, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

"În contextul furnizării Windows ca serviciu (Windows as a service), actualizarea din noiembrie oferă îmbunătăţiri semnificative clienţilor business, precum Windows Update for Business (Windows Update pentru Afaceri), Windows Store for Business (Magazin Windows pentru afaceri), Mobile Device Management (Managementul dispozitivelor mobile), Azure Active Directory Join şi noi funcţionalităţi de securitate", se arată în comunicatul amintit.

Conform sursei citate, actualizarea oferă, de asemenea, o experienţă îmbunătăţită consumatorilor în utilizarea aplicaţiilor Cortana, Microsoft Edge, Xbox şi altele.

"Cel mai important este că, odată cu acest update gratuit, am ajuns la un nivel de maturitate al platformei la care putem recomanda cu toată încrederea implementarea Windows 10 în toate organizaţiile", precizează Terry Myerson.

"Optimizările legate de experienţa în utilizare aduse de acest Update includ:

- Performanţă în sarcinile de zi cu zi, timpul de boot fiind cu aproape 30% mai scurt decât la Windows 7, pe acelaşi dispozitiv

- Legat de Cortana, se poate folosi un pen (instrument de scris) pentru a efectua adnotări în Cortana Notebook, iar Cortana va recunoaşte numărul de telefon, adresa de email şi chiar adresa fizică pentru a ajuta la setarea de reminder-e. Cortana poate fi utilizată acum şi pentru a ţine evidenţa evenimentelor personale şi a rezervărilor la film, trimiţând remindere utile legate de locul unde trebuie sa ajungi şi cum să faci pentru a ajunge la timp, plus opţiunea de a rezerva o maşină si de a localiza via Uber. Suntem încântaţi să anunţăm disponibilitatea Cortana pentru Japonia, Australia, Canada şi India (în engleza) cu funcţionalităti şi experienţe particularizate pentru fiecare dintre aceste pieţe.

- Microsoft Edge oferă performanţă şi securitate îmbunătăţite, alături de un tab de previzualizare, care îţi permite să treci pe deasupra tab-urilor şi să ai o vizualizare asupra conţinutului paginilor respective fără a fi nevoie să le deschizi efectiv şi fără a părăsi pagina de web pe care te afli deja. Microsoft Edge se sincronizează acum şi cu Facebook, dar şi cu informaţiile din Reading List pe toate dispozitivele, astfel încât poţi reveni cu uşurinţă asupra informaţiilor care te interesează cel mai mult. De asemenea, Cortana te va notifica asupra cupoanelor de reducere de la retailerii tăi preferaţi cum ar fi Staples, Macys şi Best Buy atunci când faci cumpărături folosind Microsoft Edge", se prezintă în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro