Midia Marine Terminal a finalizat cu succes lucrările la terminalul offshore

T.B.
Companii / 1 septembrie

Midia Marine Terminal a finalizat cu succes lucrările la terminalul offshore

Midia Marine Terminal (MMT), companie membră a Grupului KMG International, a finalizat cu succes lucrările de revizie a terminalului marin offshore, care asigură aprovizionarea cu materii prime a rafinăriei Petromidia, potrivit unui comunicat remis bursa.ro.

Timp de 24 de zile, proiectul în valoare de 4,3 milioane de dolari a presupus lucrări complexe, cea mai importantă componentă fiind cea de schimbare a tuturor furtunurilor plutitoare şi submerse. Mai precis, este vorba de două structuri plutitoare de peste 250 de metri fiecare, respectiv două structuri subacvatice de câte 33,5 metri fiecare, conform sursei citate.

"Complexitatea lucrărilor efectuate a necesitat implicarea tuturor angajaţilor Midia Marine Terminal. Împreună, am reuşit să terminăm lucrările în graficul de execuţie planificat, în ciuda condiţiilor meteorologice dificile. Astfel, proiectul a fost realizat fără probleme, cu respectarea tuturor normelor operaţionale, de siguranţă şi de mediu", a declarat Ioan Taus, Director General al Midia Marine Terminal, se mai arată în comunicat.

Mare parte din echipamente pot fi folosite timp de 8 ani, dar cele care sunt supuse unui nivel crescut de stres mecanic vor fi înlocuite peste doi ani. De asemenea, piesele scoase din uz urmează să fie neutralizate, cu sprijinul unor firme specializate, conform reglementărilor în vigoare, potrivit sursei citate.

O singură secţie de furtun poate avea o lungime de 12 metri, cântăreşte circa 5 tone, este prevăzută cu o carcasă dublă şi poate suporta o presiune nominală de 19 bari. Midia Marine Terminal operează terminalul la o presiune de 8 bari.

Piesele realizate de compania japoneză Yokohama au fost fabricate special pentru terminalul aflat la 8,6 km în largul Mării Negre, respectând toate specificaţiile tehnice indicate de Midia Marine Terminal, informează sursa precizată.

La lucrări au participat peste 20 de scafandri, 9 dintre ei fiind angajaţi permanent ai Midia Marine Terminal. În total, aceştia au executat 1.129 de ore de scufundare, iar totalul orelor lucrate în timpul proiectului, de tot personalul implicat, a ajuns la aproximativ 19.500 de ore.

Scafandrii au fost asistaţi de la suprafaţă de echipe de tehnicieni de scufundare, care au supervizat toate lucrările realizate subacvatic, dar şi de un medic specializat în terapie hiperbară, care a monitorizat toţi parametrii scafandrilor. De asemenea, asistenţă suplimentară, în timpul lucrărilor, a fost acordată de cele trei remorchere operate de MMT.

De asemenea, potrivit sursei citate, în urma finalizării reviziei terminalului marin, au început şi operaţiunile de descărcare a ţiţeiului, primele nave fiind operate în această săptămână, cu un total de aproape 250.000 de tone de ţiţei livrat pentru rafinăria Petromidia.

Terminalul este de tip Single Point Mooring (sistem singular de legare) şi este compus dintr-o parte statică, fixată de fundul mării printr-un sistem de ancore, şi o a doua parte, la care se leagă nava, care poate gira liber în jurul părţii statice, cu ajutorul unui rulment masiv, în funcţie de vânt, curent şi valuri.

Debitul maxim de operare este de 7.000 m³/h, ceea ce înseamnă că o navă care transportă între 80.000 şi 160.000 de tone poate fi descărcată într-un interval de 24-36 de ore, conform Midia Marine Terminal.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9678
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5710
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2353
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7886
Gram de aur (XAU)Gram de aur303.8212

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb